Forumet - B eller V?

B eller V?

631 0 17

Spana också in:

ColdDay:

Ska det bli en Volvo C30 eller en BMW 120


c.30 ser riktigt läcker ut, men jag hade valt BMW'n [wink] riktigt snygg den med :)

men sen är jag ju

Budolicious:

blattar


men är så försvenskad man kan bli [crazy]

kan dock knappt något om bilar, men går man efter utan är BMW'n snäppet snyggare
Välj BMW:n Mycket bättre bil i helhet än en Volvo, särskillt C30.
C30 har ingen kvalitetskänsla, är liten och enligt många ser den fördjävlig ut. Sen har vi körglädje, ja, den hittar du inte i C30 iallafall.

BMW 120d har 2 liters dieselmotor, 120i har 2 liters bensinmotor. Dieseln är riktigt snål och samtidigt rolig att köra. Bensinaren drar lite mer men är roligare. Alla BMW är bakhjulsdrivna (eller fyrhjulsdrivna om det står "x" i modellbeteckningen). Bakhjulsdrivna bilar är dels roligare att köra pga att man kan leka av sig ibland och så har dom mycket bättre svängradie vilket är betydelsefullt vid tex vändningar.

Är du ute efter en vanlig bil att bara köra med så finns BMW 118d som är miljöbilsklassad (10 000 premie vid nyköp, du åker gratis i tullarna i Sthlm och parkerar gratis på vissa parkeringar). Sen drar den mindre diesel i snitt än en Toyota Prius som anses vara bland världens snålaste bil. Och då har du 145hk och bakhjulsdrift! Ett utmärkt alternativ [smile]

Sen så skulle jag välja en kombi för en 4 pers familj. Men det jag det[y]

Hör av dig om du vill veta mer!
pörr40:

bmw är pizzaräcer för turkar..inget nytt precis


Du har ju inga fördomar va? BMW är bra bilar, kan vara därför många köper däribland turkar ellerhur? Ungefär som att säga att volvo är epor för bonnläppar... Det är heller inget nytt. (jag är varken turk eller bonläpp men kör BMW iallafall)

Allt hänger på vad man värdesätter särskillt i fallet Volvo C30 finns inget att säga. Väljer man den före en BMW:n så har man förmodligen inte mycket humm om bilar bakom pannbenet.
Själv skulle jag välja Volvon, då jag gillar märket bättre och den är snyggare.

Men om jag hade en 4-personersfamilj, och skulle använda bilen som förstabil, skulla jag förmodligen välja BMW:n, då C30 bara finns i 2-dörrarsversion, och bagageutrymmet inte är särskilt stort.

Vill du ha en "mindre" Volvo, rekommenderar jag hellre S40 eller V50.