Forumet - Bästa abonnemang till iPhone 3G?

Bästa abonnemang till iPhone 3G?

5324 0 94
hejhopp. jag tänkte skaffa en fin liten iphone 3g nu när de kommer att sänka priset på dessa. är det någon som vet vilket abonnemang som är bäst när det gäller att surfa fritt eller kan länka till en passande sida?

tack [cool]

Image

ÄNDRAT 2009-07-20 01:29

ÄNDRAT 2009-07-20 01:30

Spana också in:

Fri surf ingår hos Telia, har jag för mig. Där ligger månadsavgiften på ca. 400kr och beroende på hur många GB du vill ha är det den enda kostnaden. Annars får du betala en engångssumma på typ 1000kr, har jag för mig.

Fråga mig inte varför jag vet det här. Är totalt ointresserad av mobiltelefoniteter, men har en tendens att ta till mig lite all möjlig information ändå. [sad]
Pokémonpojk:

Dock knappast unikt i vänsterkretsar att man är överklass


är inte överklass och känner inte heller någon "vänster"människa som är det. jag är lägre medelklass.

Pokémonpojk:

och vill protestera mot sina föräldrar


mina föräldrar är vänster också.

Pokémonpojk:

så det brukar vara när man är ung och revolterande.


oja! hipp hurra för fjortisvänstern! ner med borgarna! buu!
iosib:

är inte överklass och känner inte heller någon "vänster"människa som är det. jag är lägre medelklass.


Du kan gärna låtsas att du är från någon lägre medelklass, men du lurar ingen. Sluta låtsas att du är nått du inte är, sluta låtsas som du har det svårt.

iosib:

mina föräldrar är vänster också.


Dom kastar säkert sten och river valsedlar också. [rolleyes]

iosib:

oja! hipp hurra för fjortisvänstern! ner med borgarna! buu!


Dit du tillhör så. [smile]
iosib:

när det gäller att surfa fritt


tre. sms funkar också bra med tre (3000 gratis till alla per månad för 99 kr i månaden), men att ringa är cp-dyrt. vad som dock är bra är att du som stolt applefag kommer ha en cp-hög månadskostnad pga cp-dyr mobil (om du inte köper mobilen obrandad och skaffar abonnemang senare), och jag vill minnas att du kan använda i princip alla dessa slantar till både tjänster (exempelvis sms (99 kr) och datatrafik (199 kr)). vilket gör att du inte direkt tjänar på ett abonnemang där du betalar mindre än 300 i månaden för just abonnemanget, med tre, i och med att du lär betala det ändå, för dessa tjänster. säg att du betalar 400 per månad (vet inte vad iphone kostar via tre dock), så kommer du således ha 100 spänn för som du kan köpa andra tjänster för (exempelvis tard-msn, eller tard-tv i mobilen, skaffa ej), eller just ringa för.

antar att andra leverantörer har liknande upplägg, men om inte så vet du härmed att tre har det. ännu ett plus är att du då har obegränsad överföring (dock med strypt hastighet när du överför mer än 20 gb per månad, vilket tar ett tag) som du även kan använda med dator (när du har mobil inkopplad via vad man nu kopplar in en fagphone med), förutsatt att äppelfånen stöder detta, vilket jag antar att den gör, eftersom den annars skulle vara ännu mer efterbliven.

skaffa en sån här, dock, mycket tuffare, och kör symbian! [y]

Image

Dold text: also, jag har en, och kan intyga att den känns som en maskin från långt in i framtiden, och symbian är guds gåva till var mobilanvändare. googla om en jämförelse, det finns rätt många mellan just denna och iphone.
Pokémonpojk:

Du kan gärna låtsas att du är från någon lägre medelklass, men du lurar ingen.


nähä.

Pokémonpojk:

Sluta låtsas att du är nått du inte är, sluta låtsas som du har det svårt.


jag har aldrig låtsats som att jag har det svårt. läs min presentation på min sida. bara för att jag ser orättvisorna i vårt samhälle betyder som tur är inte det att jag är en av de stackare som har drabbats.

Pokémonpojk:

Dom kastar säkert sten och river valsedlar också.


jag har aldrig kastat sten och river bara sd:s valsedlar.

Pokémonpojk:

Dit du tillhör så.


[smile]
iosib:

är dock väldigt förtjust i multitouch. jag gillar verkligen användarvänligheten i iphone, prestandan är inte min främsta prioritet.


multitouch är för amerikaner och annat löst folk, köp finskt! minns vinterkriget [mad]

ah, och just det, det skrivs stört mycket apps till s60, 5800 använder dock version 5, vilken är väldigt ny. när det varit ute i något år så kommer det finnas störda mängder programvara till den också, som det är nu så är man till viss del fast med halvkompatibel v3-programvara (vet inte vad som hände med v4, antar att de sket i den versionen eller nåt), som visserligen funkar, men inte perfekt, eller javagrejer, som även de funkar, men drar lite mer kraft av mobilen, eller hur det nu är. jag lider dock aldrig direkt av lagg eller dylikt.

och så vill jag minnas att kameran är redigt mycket bättre, också, och med en überapp som finns att dra ner gratis så dubblar ledblixten som ficklampa, bra grejer när du är ute och jagar sverigedemokrater och inte orkar dra med dig en stor maglite! [y]
mörknäs:

och så vill jag minnas att kameran är redigt mycket bättre, också


jo, jag vet att det finns många fördelar med att använda nokia jämfört med apple, precis som det finns med att använda linux framför unix. dock så är användarvänligheten som sagt det viktigaste, plus att jag aldrig använder kameror.

fast oavsett vilket så kommer det hela sluta med att jag inser att jag inte har råd och fortsätter att använda min sony ericsson-mobil som startar om varje gång man försöker öppna ett meddelande samtidigt som man har musikspelaren på...
iosib:

jo, jag vet att det finns många fördelar med att använda nokia jämfört med apple, precis som det finns med att använda linux framför unix. dock så är användarvänligheten som sagt det viktigaste, plus att jag aldrig använder kameror.


användarvänlighet är för fjollor, det är mycket tuffare med scififunktioner från framtiden. för att inte nämna att s60 (som jag förstått det) är mycket bättre på att låta tredjepartsprogramvara komma åt hårdvaran i mobilen direkt, vilket iphonen ska göra rätt så begränsat. och enligt vad jag upplevt så är 5800 väldigt bra på detta, då jag exempelvis kunde i princip starta min vackra, fina, högteknologiska 5800 (notera den subtila propagandan), ladda ner google maps direkt från mobilen, installera (gjort på ett par sekunder), sätta igång det och utan något jävla tjafs om något alls så kopplade det upp mot internet och gps-mottagaren, började ladda ner kartor i realtid, och jag har inte ens behövt röra några inställningar. fantastiskt!

ah, och den är cp-mycket billigare, också. och apple är fan fienden [no-no]
iosib:

jag har aldrig låtsats som att jag har det svårt. läs min presentation på min sida. bara för att jag ser orättvisorna i vårt samhälle betyder som tur är inte det att jag är en av de stackare som har drabbats.


Känns ganska hycklande att köpa dyra prylar istället för att hjälpa dom som har det svårt med dom pengarna, iaf om man ständigt babblar om sociala orättvisor. Fast det är väl jobbigt när det gäller ens egna pengar att hjälpa andra? [rolleyes]
Pokémonpojk:

Känns ganska hycklande att köpa dyra prylar istället för att hjälpa dom som har det svårt med dom pengarna, iaf om man ständigt babblar om sociala orättvisor.


förslag på vad jag ska göra? dessutom är de flesta orättvisor i vårt samhälle skapade av det ekonomiska system vi lever i. visst kan man argumentera för att jag borde konsumera så lite som möjligt för att på det viset underminera systemet, men jag är bara en person och ärligt: jag köper typ aldrig något.

Pokémonpojk:

Fast det är väl jobbigt när det gäller ens egna pengar att hjälpa andra?


nej, inte särskilt. dock är mina 1050 kr/månaden inte den bästa utgångspunkten när det gäller bidrag. jag gav en femtedel av mitt barnbidrag till rädda barnen innan, men när jag började gymnasiet hade jag inte längre råd med det. för att ha råd med en iphone kommer jag behöva spara i 6 månader. mobilen jag har nu fungerar inte som den ska ändå.

nu har jag försvarat min tillräckligt. hoppas du är nöjd.