Forumet - Bästa sättet att få bra ljud genom dator?

Bästa sättet att få bra ljud genom dator?

576 0 6
Jag är typ kass på allt som har med teknik och elektronik att göra, så därför vänder jag mig till er andra som kanske har lite mer koll xD

Det är så här att jag ska köpa nya högtalare till min dator, jag spelar i stort sett aldrig utan det är musik högtalarna kommer att få arbeta med xD Jag lyssnar väldigt mycket på musik och vill därför ha något som låter bra! De högtalarna jag har nu (visserligen sprängda) låter bara skit och man kan inte ha spec högt alls, inte ens innan de blev sprängda.

Jag har bett både min bror och låtsaspappa om hjälp med detta innan, men de har två helt olika åsikter. Min låtsaspappa tycker att jag ska köpa ett par bra datorhögtalare där en bas ingår helt enkelt, och min bror tycker att jag ska köpa förstärkare + bas + högtalare.

Så hur gör man egentligen för att få ut så mycket som möjligt?
Jag kan ju också säga att jag har ganska begränsad ekonomi, så det får lix inte vara 25.000kr/högtalare :P Men ni får väldigt gärna ge tips på speciella produkter som är bra och kanske inte så dyra :)
porrgroda:

Min låtsaspappa tycker att jag ska köpa ett par bra datorhögtalare där en bas ingår helt enkelt


Kan du få bra ljud ur och det behöver inte vara så dyrt. Logitech har jag fått för mig är mästarna inom datorhögtalare.
Harman Kardon är ju annars riktigt grymma inom ljud.
Med en datorhögtalaranläggning kan du få bra ljud men det blir knepigt om du ska ha fest och fylla ett helt rum med en massa ljud, speciellt med tanke på allt folk som för oväsen.
Om du ska ha fest krävs nog:
porrgroda:

min bror tycker att jag ska köpa förstärkare + bas + högtalare


Men det är ju betydligt dyrare. En okej förstärkare börjar på ca 2500:-
Högtalare är ju inte så billigt men du behöver inte köpa någon baslåda. Okej högtalare klarar av det där utmärkt ändå.

Spana också in:

tobias:

Logitech Z-2300 har grymt bra ljud.


Håller med dig. Har sånna hemma och har inte lyckat spränga dem än och ja jag har försökt lite men har inte kunnat gått över 2/3 av ljudet för det blir för högt.
Här har du en länk!

Image​​​

Image​​

Prisjakt.nu:

Logitech Z-2300 är ett 2.1-högtalarsystem för musikälskare. I det kombineras allt man behöver i ljudväg: THX-godkända prestanda, kvalitet, elegant design samt härlig rymd och kraft i ljudet.- 200 W rms (toppeffekt 400 W) ger dundrande kraft för musik, filmer och spel- 8-tums baselement med hög slaglängd och bashorn pumpar ut distorsionsfritt basljud- Satellithögtalare med polerade faspluggar i metall är överlägsna konventionella tvåvägslösningar- Adapter ingår så att system kan anslutas direkt till dvd- och cd-spelare samt tv-spelskonsolerFull kontroll över lyssnarupplevelsen med kontroller får såväl system- som basvolym, uttag för hörlurar samt power- och vilolägesknapp.
Källa