Forumet - Bästa vän jag aldrig träffat

Bästa vän jag aldrig träffat

1622 1 9
Min bästa vän Mika, bor i Sydafrika och vi har aldrig träffats. Vi började prata på Facebook genom min kompis som har bott där. Han var kär i henne (jag är tjej Mika är kille) och jag skulle hjälpa dom bli tillsammans, istället så blev vi jättebra vänner och vi har pratat i snart ett år nu. Jag tror jag är kär i honom och han har sagt att han typ gillar mig också och att han kan komma till Sverige om jag vill (han är fett rik). Jag har slutat prata med honom för att jag fattar att det aldrig kommer funka mellan oss två eftersom att han bor på andra sidan globen, men han är jätteledsen och fortsätter smsa mig och ringa mig och jag bara ignorerar, snälla vad ska jag göra?! 

Är det någon som vet vad jag ska göra med Mika? Har ni några råd?

Spana också in:

Att bli kär i en person som bor långt bort kan kännas jobbigt och bli komplicerat. Bara ha en kompis långt borta kan kännas jobbigt och frustrerande när man inte kan träffas så ofta, eller inte alls. 

Att du har slutat prata med honom är det bara för att du inte tror att det kommer att funka mellan er eller är det får att du faktiskt inte vill prata eller träffa honom? Bara för att det kanske inte kommer att funka mellan er i längden, med tanke på avståndet och allt sånt som har betydelse för att ett förhållande ska funka, behöver det inte betyda att ni behöver klippa kontakten med varandra. Man kan vara goda vänner och tycka om varandra väldigt mycket utan att man behöver bli ett par. Jag vet själv hur det är. Jag har själv erfarenhet av detta, det kan vara emotionellt komplicerat om känslornas trots det finns där. Men vill du inte träffa honom eller prata mer med honom är det viktigt att du förklarar för honom varför, så han inte får en bild av att du klippt kontakt med honom av fel anledning.