Aviseringar
Rensa alla

Bakhjälp


zercko
Ämnesstartare

När jag ändå är inne i bakningsfrågor så undrar jag; kan man baka utan smör/olja? Alltså att man utesluter matfettet om man inte råkar ha något eller helt enkelt inte orkar ha med det. Ganska nyfiken på det. Har hört att det inte blir någon skillnad, men blir det verkligen det eller förstör jag bara kakan? o:


   
Citera
Ämnesetiketter

Beror på vad du bakar. I vissa grejer har man inte smör eller matfett, t.ex hasselnötskakor.


   
SvaraCitera

Precis som Sagitta nämnde ovan beror det helt på vad du tänkt baka. Om det är chokladbollar du planerat att baka är det ganska uppenbart att smör/margarin behövs.


   
SvaraCitera

om du har kokosolja brukar det gå okej att byta ut fettet mot det


   
SvaraCitera

Jag tror att recept som innehåller olja eller smör lätt ger torra bakverk om man skippar just oljan eller smöret.


   
SvaraCitera