Forumet - Barn blir aggressiva av spel

Barn blir aggressiva av spel

3202 0 18
Jag har jätte svårt att förstå hur man ska skriva en bra argumenterade text.. Någon som kan förklara nog och mer utförligt? Jag har haft 5 personer som försökt hjälpa mig. Dessutom är detta ju ett ämne som man pratat om länge.

Ämnet är att barn blir aggressiva av spel.

Jag tycker att JA, barn påverkas av skjut spel osv. och kan ledas till att de blir aggressiva. :)

Tacksam för svar!

Spana också in:

OF 5:

ja det vore väll konstigt om man inte påverkades av intryck.


Jo eller hur :p Om man säger emot det så tycker jag man är väldigt dum. Det är allt för många barn/ungdomar som blir för mycket påverkade av spel... Det finns ju 10 åringar som är helt beroende av spel.. Usch! Glad jag inte spelar såna spel!
Sawiz:

Ja, det har jag gjort. Har läst flera artiklar om det, men just när det kommer till att jag ska skriva min egna text. Så har jag svårt att få det rätt. Min åsikt har jag, men vet inte vad som är bra argument.


diskutera artikeln i texten. en bra argumenterande text ska innehålla riktig fakta och information som du har sökt upp och ska inte innefatta dina egna åsikter.

bra argument är att barn är lättpåverkade och lättmanipulerade. de kan lätt lära sig "fel" och tro att det som händer i spelet är ok på riktigt också.

självklart finns det barn som kan skilja verklighet från fiktion, men ah.
Skitty:

diskutera artikeln i texten. en bra argumenterande text ska innehålla riktig fakta och information som du har sökt upp och ska inte innefatta dina egna åsikter.


Jag ska göra ett försök! Tack för att du svarade! :) Jag har länge sedan högstadiet haft svårt att skriva texter, om de så är artiklar, argumenterade eller debatter! :)

Och ja, barnen lär sig "fel". Och dessutom så blir de lätt irriterade när det inte går i deras väg så att säga. Det märker man själv att om man sitter vid datorn eller gör något för länge och det bara blir fel att man blir frustrerad och arg. Men det är inte lika illa som när ett barn börjar skrika och kasta möss eller slå på tangentbordet.
emilsh:

Jag tror det i alla fall. T.ex många som jag känner som spelade mycket när de var mindre kunde bli rasande om de förlorade och börja kasta saker och skrika. Fast jag tror inte att våldsamma spel gör barn våldsamma, däremot spännande spel.


Ja, du har rätt i att det nog är de spännande spelen som gör det. Men många av dessa spännande spel innehåller dödande av andra människor/gubbar eller djur.
Sawiz:

Jag ska göra ett försök! Tack för att du svarade! :) Jag har länge sedan högstadiet haft svårt att skriva texter, om de så är artiklar, argumenterade eller debatter! :)


ingen orsak. det är inte alltid lätt. men bara du har fått med information som kommer från trovärdiga källor så ska det nog gå bra!

Sawiz:

Och ja, barnen lär sig "fel". Och dessutom så blir de lätt irriterade när det inte går i deras väg så att säga. Det märker man själv att om man sitter vid datorn eller gör något för länge och det bara blir fel att man blir frustrerad och arg.


ja. det blir ett beroende och reaktionen när någon tar ifrån en det man är beroende av blir ilska, nedstämdhet, oro, stress och liknande.

Sawiz:

Men det är inte lika illa som när ett barn börjar skrika och kasta möss eller slå på tangentbordet.


det ska stoppas i tid, innan det är försent och har utvecklats till ett missbruk.
Tycker det är väldigt konstigt att du dragit den slutsatsen du gjort utan att ha något kött på benen. Jag känner mig väldigt främmande inför din beskrivning. Jag och större delen av min bekantskapskrets lirar datorspel och till synes har ingen av oss blivit våldsamma av oss än. Och jag började ändå när jag var fem år. Om det är något du blir så tycker jag det är ett tecken om något att du inte var riktigt frisk från första början.

Var och varannan manlig ungdom spelar ju spel idag. Du kanske borde intervjua några och se hur de har uppfattat saken.

Tycker påståendet snarare korrelerar bättre med idrottsutövare. Har aldrig stött på en hygglig person som lirar hockey eller handboll exempelvis.

Men ett par extrema exempel har ju hävdats i debatten kring det här. Ett sådant fall var Columbine-massakern där två ungdomar gick loss med skjutvapen och dödade många skolungdomar. Vissa spekulerade här att det kunnat bero på att de spelade mycket Doom och Quake...

Ett rykte jag hört om något av Postal spelen vart att det blev bannat i Ryssland över att någon ungdom även där gick loss och mördade en människa. Men inget som jag kan bekräfta och efter google-sökningar finner jag heller ingenting.

denna wiki-länk hittar du en hel del intressant.
Sawiz:

Jo eller hur :p Om man säger emot det så tycker jag man är väldigt dum. Det är allt för många barn/ungdomar som blir för mycket påverkade av spel... Det finns ju 10 åringar som är helt beroende av spel.. Usch! Glad jag inte spelar såna spel!


Låter nästan som att det är värre om en 10 åring blir beroende av spel än vad det är om en 20-30 åring blir beroende av droger.
Skitty:

det ska stoppas i tid, innan det är försent och har utvecklats till ett missbruk


Ja precis! Dessutom inte låta dem sitta hela nätterna och dagarna framför datorn. Jag erkänner, många barn/ungdomar sitter för mycket framdör datorn. Tvn också för den delen! Vi glömmer den fina gemenskapen med brädspel tycker jag.
Cointoge:

Om det är något du blir så tycker jag det är ett tecken om något att du inte var riktigt frisk från första början.


Bara för att jag lätt kan bli frustrerad betyder inte det att jag inte är frisk. Nu hoppar du på mig som om jag inte vore frisk. Visserligen har jag en sjukdom, men den har inget med det att göra.

Du och dina vänner kanske inte blir våldsamma men generellt är det för många som blir det, speciellt de som är runt 10år. Jag har träffat många hockey och handboll spelare som är världens snällaste. Min pojkvän spelade innebandy (målvakt) innan och han var den mest utvisade spelaren på en säsong.. de betyder inte att han blev aggressiv pga sporten! Utan han är lite hetsig i vanliga fall.. Kan kolla på tv så säger han "men tackla han dååååå" liksom.. Jag har själv spelat innebandy (målvakt) men inte var jag aggressiv inte.. jag skallar inte en person med hjälmen bara för att hon slagit mig på fingrarna eller så.

Man kan inte säga att ALLA är sådana, jag säger inte att alla blir våldsamma men det blir allt vanligare och vanligare bland DAGENS 10 åringar. Det oroar mig väldigt mycket. Jag går en dator inriktad linje på gymnasiet och jag ser några killar som lätt blir arga och skriker för att de dör. (jag är ensam tjej på 3 klasser)

Jag har hört om den massakern, de visste inte vad som var rätt och fel och tog sedan livet av sig.. Var det de du menade? Sen de med Ryssland har jag ingen aning om så de tkna jag inte säga något om.
Sawiz:

Bara för att jag lätt kan bli frustrerad betyder inte det att jag inte är frisk. Nu hoppar du på mig som om jag inte vore frisk. Visserligen har jag en sjukdom, men den har inget med det att göra.


Du missförstod nog vad jag sa. Jag sa aldrig att du inte var riktigt frisk, utan att de som "blir" våldsamma av spel har något i kroppen från första början. Alltså är det inte spelet i första hand som är problemet utan en persons syndrom. Man kan kalla det för en "katalysator". Ett beteende som kunnat komma ur vilken annan situation som helst men blev det av ett spel. Vilket enligt mitt tycke gör påståendet väldigt konstigt.

Jag tror att det är väldigt svårt att diskutera detta på någon högre nivå då jag är väldigt osäker på att man ens för djupgående studier om detta fenomen du beskriver. Därför blir det mest anekdotisk bevisföring och det var i sin tur orsaken till att jag exemplifierade mig själv. Jag har väldigt svårt att komma på något spel som jag lirat som inte hade några inslag av våld.

Om massakern så vart det väl för att de båda två var tidigare elever på skolan som blev mobbade och utstötta under sin tid och ville hämnas.

Och, det är bra skillnad mot att bli upprörd över ett spel och något i verkliga livet. Du kanske inte har erfarenheter bara och tolkar fel. Varenda gamer skäller som en hund när allt går åt helvete. Det kallas för att ha en vinnarskalle [smile].
Samt. jag ber dig att tänka över din ståndpunkt. Du kanske ska sätta upp en hypotes istället för ett fastslaget ämne. Undersök om spel framkallar aggressioner istället. Fråga om du kan få intervjua några pojkar i din klass (du gick med bra många sa du) om vad dem tycker om saken. Skaffa dig ett brett urval av information som du kan använda dig i arbetet. Jag skulle tro att slutprodukten blir bättre då och att den uppskattas mer från ett lärarperspektiv.