Forumet - Barn och fritidsprogrammet

Barn och fritidsprogrammet

3780 0 18

Spana också in:


honolulu: på vilket sätt har du svårt att plugga? förstår du aldrig något? orkar du inte? kan du inte läsa? kommer du inte ihåg vad du läst? har du dålig pluggteknik? ligger du alltid efter klasskompisarna? man kan vara duktig på så mycket även om man har svårt med  en del saker.
Jag kan inte koncentrera mig och då kommer jag aldrig ihåg vad jag läst och fattar inget. Jag orkar heller inte, jag sitter hellre vid facebook mm.  Så jag brukar skjuta upp det till sista dagen. Det tar liksom hur lång tid som helst för mig med 1 liten läxa så jag blir uttråkad och gör nåt annat. Tack för svaret :)

anonymmmm: Jag kan inte koncentrera mig och då kommer jag aldrig ihåg vad jag läst och fattar inget. Jag orkar heller inte, jag sitter hellre vid facebook mm.  Så jag brukar skjuta upp det till sista dagen. Det tar liksom hur lång tid som helst för mig med 1 liten läxa så jag blir uttråkad och gör nåt annat. Tack för svaret :)
Okej! Du kan alltid försöka med att ändra studieteknik, sitta en liten stund varje dag och läsa lite i taget (förslagsvis på ett bibliotek eller på skolan, hemma funkar det aldrig för mig). Ibland kan man också få saker förklarade på youtube, blir enklare att förstå när man läser i boken sen. Sammanfatta korta stycken du läst för dig själv, använd färgpennor och gör punkter. Gör konstiga berättelser du kan haka upp information på för att komma ihåg händelseförlopp eller så.

Ibland kan det vara koncentrationssvårigheter, men då brukar man också ha svårt med att sitta still en kortare tid, att man inte orkar sitta på en lektion eller att man inte orkar lyssna på någon som pratar innan det kryper i benen och tankarna vandrar. Oavsett vilken linje du väljer så kan det vara bra att börja med att förbättra din studieteknik, googla på det för tips. Att skjuta upp till sista dagen och bara sitta vid facebook gör att vem som helst får svårt att koncentrera sig, pga stress och pga att det finns distraktioner runtom som man hellre håller på med.

Lycka till!