Forumet - Barn utan att ha en kille/man (skulle du kunna tänka dig?)

Barn utan att ha en kille/man (skulle du kunna tänka dig?)

3112 0 40
jag skulle. ni undrar kanske varför?
jo för jag är inte i behov av någon man. Barn däremot, det är jag beroende av[smile]Eller jag vill väldigt gärna ha det iaf. Och jag vill inte känna att jag behöver hitta en bra kille först.liksom, det behövs verkligen inte.

Vad säger ni, tjejer? Skulle ni kunna tänka er att skaffa ett barn (adoptera eller konstgjord befruktning) ?Varför/varför inte?

ps. jag ska inte göra det nu, men kanske i framtiden (om jag inte hittar en man ganska snart,inom 5 år eller så)

Spana också in:

detgår:

Ett barn behöver bra förebilder (kanske helst både manlig och kvinnlig) men vem påstår att den manliga förebilden måste vara just föräldern?


mablethorpe:

Varför?


Nu använde jag "förälder" lite löst - menade inte nödvändigtvis en biologisk förälder. Men barnet behöver mer än bara en säker punkt i tillvaron, och risken är stor att om man blir ensamstående förälder så blir barnet för mycket ensamt (alternativt riskerar föräldern att bli överstressad av kombinationen av att ta hand om ett barn och vara arbetslös, vilket troligen är alternativet). Dessutom blir barnet mycket mer utsatt utifall att det händer föräldern något.

Man behöver vara minst två personer som verkligen kan ta på sig ansvaret med barnet. Menar inte att det är omöjligt att få ett välmående barn ensam, men statistiken ser inte bra ut - barn som växt upp med bara en förälder är gravt överrepresenterade i statistik för både brottslighet och psykiska problem.

Det handlar om att ge barnet de bästa möjliga förutsättningarna, och då tror jag det krävs minst två personer som kan dedikera sig till barnet (plus gärna fler som kan hjälpa till och lasta av de två, och det är där andra släktingar generellt kommer in).
hade jag levt om mitt liv och ändrat det som jag ville, skulle jag haft en pappa. Nu hade jag inte det, eller mamma hade en sambo som var fadersfigur tills jag var 6 typ, men jag tror att jag skulle mått bättre med en och samma pappa hela vägen.

Varför tror du själv att det är svårare att få adoptera eler ha fosterbarn om man är ensamstående?
man klara sig utan kille jag blev gravid i 15 års åldern med min dåvarande pojkvän och vi gjorde slut och han vill inte veta av sin dotter. du klarar de om du vill men man måste va väldigt stark phsykist det är ju inte en dans på roser alla gånger men det är underbart. och som svar till springburka ett barn behöver inte två föräldrar så länge man ger barnet ömhet och kärlek
Vet inte beror väl på vad man är i för situation i livet om man bestämmer sig för att behålla det eller inte, alltså om pappan inte vill ha barn... men skulle absolut hitta någon (behöver inte vara en partner, kan vara en vän) som kan vara barnets manliga förebild och göra pappiga saker med den, tycker det är ett måste [smile]
Miiaa:

barnet behöver inte ha någon manlig förebild i hemmet visst en manlig fölrebild är viktigt men det kan lika gärna va en mofar/far far eller nån på dagis


Menade inte i hemmet, men jag tror det är viktigt att den har en manlig OCH kvinnlig förebild och ja det kan vara en släkting men dagispersonal? Hmm,nä... [confused]