Forumet - Barnbidraget?

Barnbidraget?

1320 0 10
Jo det är så att jag har sökt till SDR men jag vet dock att det är typ fullt här så det är rätt kört. Kan nog ta mer än ett år innan jag kan börja. Har tänkt börja gå på gym några gånger i veckan men det är ganska dyrt. Får knappt nya kläder alls förutom ytterkläder och sockar, så det skulle inte bli så stor skillnad om jag skulle få köpa allt själv förutom att jag fick mer valmöjligheter (morsan vill bara att det ska gå fort och billigt. Inte gå runt och kolla i butiker om det finns nåt finare men ändå billigt, nej nej)

Kanske inte nån som orkar läsa allt detta men hursomhelst. Tycker ni jag borde böna och be om barnbidraget?

Jag är född 97/07 föresten
Ja, det är bra att lära sig handskas med pengar. Använd det som ett argument. Om dina föräldrar i dagsläget behöver en del av barnbidraget till mat, hyra och sånt kanske du kan förhandla dig fram till att få hälften?
Jag fick barnbidraget väääldigt tidigt och det var jättebra för mig!

Spana också in:

Pluggis:

Har ungefär redan hälften i månadspeng :s


Men om dina föräldrar är medelinkomsttagare så går säkert inte en så stor del av den andra hälften till mat och hyra, och då kan du ju be om den också.
Om dina föräldrar däremot har det lite kärvt med pengar, får du kanske acceptera att de behöver den andra hälften. Men prata med dom, bara. Om ursäkten är pengabrist så får du acceptera det, om det är för du inte är mogen eller så, så får du argumentera för att det är genom att få den andre hälften som du kan bli mogen nog att sköta dina pengar.
Pluggis:

Hur mycket tjänar man tillsammans ungefär om man är det då?


Fäst dig inte vid det, jag vet inte exakt var gränserna går för vad som räknas som låg- medel- och höginkomsttagare.
Det relevanta är ju om de har kärvt med pengar eller inte, vilket både beror på inkomst och utgifter. Det får dina föräldrar svara på.
Menar bara att om så är fallet måste du acceptera det utan att tjafsa om mer pengar.
framtidstron lever:

argumentera för att det är genom att få den andre hälften


Ville bara tacka dig för att du sagt att man ska argumentera och så. Har tjatat som fan på pappa att han ska prata med mamma och hans lilla konstiga lösning var att göra det utan att fråga henne. Rabblade upp ca 8 saker som jag behöver som jag kan köpa själv om jag får barnbidraget. Han skickade ett mail tillbaka (vi pratar så med saker jag inte vågar starta konversation om irl. Jag vet... Pinsamt, men smart om man inte vill att brorsan ska höra vad man pratar om...) och sa att jag skulle få bla bla bla för tröjor och bla bla bla för badmintonracket. Fattade ingenting men när jag frågade så sa han att jag ska få 1000 i månaden! Grymt kul! Blir att köpa gymkort nästa månad tror jag... Hursomhelst (om du/någon nu orkat läsa allt detta) är jag överlycklig!