Forumet - Barnuppfostran och barnböcker

Barnuppfostran och barnböcker

1059 0 21
Hemma hos en äldre släkting finns boken Pelle Snygg och barnen i Snaskeby (den finns att läsa här om du klickar på piltangenterna) som skrevs i syfte att lära barn att man måste tvätta sig (vem manspojken Pelle egentligen var och vad han fick ut/upp av det där är ju dock en annan diskussion). Barnuppfostran såg ju annorlunda ut förr i tiden och man var inte speciellt brydd om barns känslor utan ville bara att de skulle sköta sig. 

Tycker du att man ska införa sådana här böcker igen för att lära barn hur man ska bete sig med en lite hårdare metod?

Spana också in:

Spontant känns det som att det kanske fanns en poäng med att använda både morot och piska för att få barnen att lära sig hygien förr i tiden. Nu för tin har vi troligen mycket bättre hygien och garanterat bättre sjukvård än då...

Tycker i allmänhet att barnböcker ska vara anarkistiska och utan en massa sensmoral. Loranga, Masarin och Dartanjang är bra skit härvidlag.
Minns att min förälder inte ville läsa den för mig när jag var liten. Äldre släkting ville däremot gärna. Trots att äldre släkting är mycket mjukare av sig än min förälder. Så intressant hur olika generationer ser på grejer allteftersom samhället förändras. Äldre släkting hade nog ej ens reflekterat över att den var väldigt underlig med dagens mått mätta. 
Yamaha biker:
Om valet på svar är JA eller NEJ så säger jag nog bestämt JA. Känner på något sätt ett moraliskt förfall har drivit in över Sverige senare år, tyvärr.   Ledsen
Mjo men är detta lösningen?