Forumet - BEACH 10! Hjälp mig nå min mål vikt!

BEACH 10! Hjälp mig nå min mål vikt!

5602 0 46
Tjenare!

Nu under vintern har jag samlat på mig ca 10 extra kilo och vill gå ner till min målvikt.
Just nu väger jag 71kg till mina 178cm men min målvikt är att väga 61-62kg.

Nu kommer vissa säga att det kanske är för lite för min längd, men det är den vikt jag strävar efter. Jag har iprincip _inga_ muskler, utan just nu är det fett.

Jag har ett sockerberoende som jag inte blir av med, och jag vet inte hur jag ska bli av med det heller. När man kör på godisförbud och att skippa onyttigheter är det ju det enda man vill ha!

Jag skulle inte kunna tänka mig att börja gymma, men raska promenader och löpturer skulle jag gärna vilja börja med, men då har jag ju ingen motivation? Och om jag väl får de så tappar jag den efter 1-2 veckor och det blir ett jätteuppehåll med träning.
Hur behåller jag helt enkelt motivationen till att träna, och framförallt tycka att det är kul? Vill få så att träningen är en del av vardagen. Men ja, hur mycket bör man träna i veckan, är det 3 gånger? Jag har ingen aning!

Och det här med mat, hur ska man äta? Hur mycket behöver jag som inte tränar så mycket (men vill börja) äta? Hur ofta får man äta sötsaker? Just nu är det exakt varje dag, det slinker _ALLTID_ ner något.

Och att säga att vi ska sluta köpa sötsaker, sry. Jag har ingen talan där då mina syskon vill ha det men inte jag. :P Måste lära mig hålla mig från det, men huuuuur?
Har växit ut flera av mina sommarkläder och detta får jag tyvärr dåligt självförtroende av.

Jag är öppen för alla tips ni kan ge! Att räkna kalorier är dock inget jag är så sugen på, vill ju ändå leva ;-P

Och ni bitterfttor som inte har något att vettigt att komma med, komentera inte. Behöver akuthjälp! [wink]

Kram!

Spana också in:

För de första, få ingen panik. Med bra målmedvetande så är allt möjligt. Det handlar bara om disciplin, sedan är maten en stor bov med. Gäller att äta rätt och motionera "ut och gå, springa, köpa hem en pilates boll som man kan köra lite på" bara att röra på sig. Ett annat alternativ att kombinera med är att köpa ett gym kort, där du själv kan träna på gym samtidigt som du kan gå på utvalda pass. Glöm inte, allt är möjligt med en stark vilja!
Ungdom01:

För de första, få ingen panik. Med bra målmedvetande så är allt möjligt. Det handlar bara om disciplin, sedan är maten en stor bov med. Gäller att äta rätt och motionera "ut och gå, springa, köpa hem en pilates boll som man kan köra lite på" bara att röra på


Men hur många gånger bör jag springa i veckan (ca 3-4km) samt promenera för att få resultat?

3 löpturer och 3 promenader? Och sedan undrar jag, hjälper det att typ göra 50 situps vajre kväll? :P
Gym är ingen jag är intresserad av.
Ungdom01:

De beror ju oxo på hur mycket du äter, äter du mycket, får du motionera mer för att förbränna de och ligga på underskott vilket leder till viktnedgång. Men ät måttligt och bra, ut och gå innan du äter frukost och spring på eftermiddagarna så blir de nog bra! 3 löp och 3 gå låter bra! Kör hårt!


Får göra det, är taaaaaggad. ;) Thx!
Hur fort märker man resultat?
När jag promenerar så går jag med stavar i ca 1h. För att det ska bli roligare lyssnar jag alltid på ljudböcker istället för musik för musik är rätt fel när man promenerar och inte springer (tycker jag då)

Sen om du vill börja jogga så jogga inte varje dag i 3km utan jogga istället några ggr/veckan bara men i kanske 7-8km[smile]

Och för rolig träning går jag alltid på passen gymmet har, typ step och sånt. Det är fin fint det[party]
Taggad:

Nu under vintern har jag samlat på mig ca 10 extra kilo och vill gå ner till min målvikt.
Just nu väger jag 71kg till mina 178cm men min målvikt är att väga 61-62kg.


Hmmmm det är ju typ bara 3 månader å en vecka kvar till Beach 2010. Du borde startat tidigare. Du får sedan upplysa oss om du lyckas gå ner 10 kg.

För att gå ner 10 kg så måste du förbränna/få bort 70.000 kalorier på 3 månader. Detta betyder att du ska gå i minus 23.000 kalorier per månad ungefär.

En månad är 4 veckor (3 månader = 12 veckor)

Då måste då varje vecka gå i minus 5.750 kcal.

En normal dag för dig kanske är 2.000 kalorier, alltså 3 mål på 500 kcal å ett-två mellanmål som totalt blir 500 kcal.

Räkna kalorier, allt som går in i din mun. Du kommer nog bli förvånad när du skrivit matdagbok. Glöm inte att mjölk, juice osv också har kcal.

Dra ner å ät bara 1000-1300 kalorier per dag i 3 månader så går du garanterat ner i vikt 10 kg... kanske mer lite mer också. Då slipper du motionera extra också om du är en soffpotatis.

Tips! Ät 1000 kcal varje dag och ät vad du vill endast en dag i veckan som belöning. Men detta förutsätter att du inte börjar frossa i dig och hetsäta utan äta normala portioner under den dagen & unna dig lite gott.

Men jag tvivlar på att du kommer ta tag i dig själv och under 3 månader köra stenhårt på att räkna kcal, träna eller nåt liknande. Om det nu är så enkelt och du vill det så varför har du inte gjort det hittils? Varför har du låtit dig själv gå upp i vikt? Att samla på sig 10 kg på en vinter är MYCKET om du nu inte är 12-13 år och har en växtspurt och håller på få en kvinnokropp.

Det är liksom inte din kropp det är fel på. Det är psyket. Din hjärn styr din kropp och du har valt medvetet eller omedvetet att gå upp 10 kg under vintern. Så du borde jobba med dina "psykiska problem" också...

Liksom jag vet att min kusin är ett fetto, det räcker aldrig med en chokladbit för henne utan hon tar hela kartongen när alla andra tar max 4 bitar. Det är därför hon är fet, för hon äter alltifrån en bit mer till mycket mer än alla andra jämt. Alltifrån ett xtra glas mjölk varje måltid till en xtra portion. Och så tränar hon inte på löpband, joggar osv. heller.
Taggad:

Jag har ett sockerberoende som jag inte blir av med, och jag vet inte hur jag ska bli av med det heller


Det finns kosttillskott som kan hjälpa dig bli av med sockersuget, man bör inte ta det allt för länge, men det kan säkert hjälpa dig få bättre vanor. Men det krävs ju förståss fortfarande lite viljestyrka för att bli av med ovanan...

Kolla upp "Prochrome" på någon hälsokostbutik (typ Life), det kostar halvmycket, fast det fungerar. När jag tog det upplevde jag att jag sov bättre också, vilket antagligen också hjälpte att förbättra vanorna.

Taggad:

Jag skulle inte kunna tänka mig att börja gymma, men raska promenader och löpturer skulle jag gärna vilja börja med, men då har jag ju ingen motivation?


Det viktiga är att hitta något som är kul... är det inte roligt kommer du att ge upp det nästan direkt. Testa köpa hem lite grejjer... typ en pilatesboll och några hantlar, det finns massor med saker man kan göra hemma (Google kan med massor med övningar också). Pilatesbollar är förövrigt skitroliga...
Taggad:

men raska promenader och löpturer skulle jag gärna vilja börja med, men då har jag ju ingen motivation?


Du kan ju börja göra som jag :) Jag delar ut reklam varje helg och har ett sjuukt stort område.. Och du får ju lite pengar för det också, Så det gör ju att du i stort sätt måste ut, eftersom det också är 2 veckor i uppsägningstid :)

Taggad:

Och det här med mat, hur ska man äta? Hur mycket behöver jag som inte tränar så mycket (men vill börja) äta?


Du ska ju typ äta 5 ggr om dagen fast i mycket mindre portioner..


Men hitta något som är nyttigt och jätte gott som du kan äta istället för sötsaker.. Det låter ganska svårt att hitta något som är lika gott, Men själv hittade jag några speciella äpplen som är SÅÅÅÅÅÅ goda :)

Du fixar det säkert [y]
Taggad:

iprincip _inga_ muskler


Taggad:

sockerberoende som jag inte blir av med, och jag vet inte hur jag ska bli av med det heller


Taggad:

vintern har jag samlat på mig ca 10 extra kilo


Taggad:

Hur ofta får man äta sötsaker? Just nu är det exakt varje dag, det slinker _ALLTID_ ner något.


Taggad:

ingen motivation


Taggad:

Jag är öppen för alla tips ni kan ge! Att räkna kalorier är dock inget jag är så sugen på, vill ju ändå leva ;-P


Okej. DU KOMMER BLI FET. ÖVERVIKTIG. Du lever som ett fetto och kommer snart bli ett fetto, du är tydligen på god väg eftersom du under endast en vinter gått upp otroliga 10 kg i fett.

Räkna kalorier är det inget fel på. Kalorier är kalorier. Du kan äta 1000 kalorier i pommfrits och choklad om du vill och ändå gå ner i vikt. Bara du räknar och inte äter över ett visst antal kalorier. Det tar inte mer än en vecka innan du är van vid att räkna och kan utantill dina normala livsmedel du stoppar i dig. Och du kommer gå ner i vikt erftersom du är medveten om hur mycket du stoppar i dig. En tjej i min klass gick ner från 70 kg till 55 kg/170 cm med den metoden., asså att räkna.
paras:

Varför har du låtit dig själv gå upp i vikt?


Hahaha, chilla. Jag är 180 lång och väger 70kg.
Jag är normalviktig, och jag vägde inte 61 innan utan 66, och då var jag "smal", vilket jag fortfarande är. Jag vill endast få en fastare kropp. Om jag skulle gå ner till 61kg så kommer jag vara tunnare än Marissa Cooper i OC, vilket kanske inte är så snyggt, men mitt mål är att försöka få mig ner till 65, sen trappa ner i vikt långsamt. Jag vill inte vara ett vandande sklett.

Och jag är inte fet nu, har en otroligt smal "överkropp" dvs att mina axlar, armar, midja osv är supersmalt, det är höfterna, låren och röven som jag vill ha mindre.

Och jag trycker inte sötsaker hela tiden. Såhär kan ett matschema se ut under en vardag.

Frukost: Två lingongrova med skinka, ett glas mjölk

Lunch: Liten portion mat i skolan, ett glas vatten, en hårdmacka, och grönsaker.

Det är NUUUUU jag vill ha socker.
Och det är här jag kan ta en kaka eller någon snacks som blivit över från helgen.

Sen äter jag middag och på kvällen brukar jag inte vara hungrig men kan ibland ta något onyttigt. Men det är oftast att ajg blir helt matgalen innan mensen.