Forumet - Bearbeta

Bearbeta

551 1 5
Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Sådant är väldigt individuellt.
Vissa påverkas direkt av det som skett. Andra kan det ta många, många år för. Och sen blir vissa inte påverkade alls av just det men kan finnas annat som man påverkas mycket mer av även om det inte är något som allmänt ses som "farligt" om man jämför med t.ex  sexuellt utnyttjande.

Om du fortfarande går i skolan så kontakta kuratorn om det och berätta och se vad hen säger angående att förebygga det. Du behöver inte nämna vad det handlar om men åtminstone säga hur du känner och tänker.

Spana också in:

Har man en förståelse för att det inte var ens eget fel och en distans till det hela kanske man inte mår dåligt förrän långt efter eller när man umgås med barn i samma ålder som man själv var när man blev utnyttjad och då påminns om det.
Men alla är ju olika.

tog upp denna fåga för ett halvår sen med min terapeut. det kännss om att man "Måste Bearbeta Allt och Göra Upp Med Sitt Förflutna" hela tiden och hon sa att känns det inte som att man måste ta upp det och bearbeta det så behöver man inte. ingen kan säga åt dig hur det är rätt sätt att bearbeta en händelse. Ingen kan heller säga till dig hur du ska må. känns det okej som det är, jättebra. börjar du tänka mkt på detta med dåliga känslor associerat, ta upp det med någon.