Forumet - Beethoven Babes: Tråden för alla Beethovenfans!

Beethoven Babes: Tråden för alla Beethovenfans!

2193 0 20

Tjoooololololoooo, mis amores! Hur står det till denna MAGNIFIKA kväll?

"Magnifika?", kanske ni undrar? Joni - jag ska berätta varför!
Denna kväll är då den Officiella Tråden För Beethoven Babes skapas. I den här tråden kan vi hylla och hata (mest hylla Rodnar) en av de stora männen bakom klassisk musik! Vi kan dela med oss av intressanta klipp, länka intressanta blogginlägg, posta roliga gifar och mycket, mycket mer (som alltid är det fantasin som sätter gränsen). Det enda kravet är att det är Beehoven-relaterat. Alla är välkomna att delta i tråden!

Vilken är eran favoritkomposition? Har ni flera kompositioner ni gillar? Vad uppskattar ni mest med hans musik? Vad fick er in på just honom? Vad hade ni velat förbättra med hans musikaliska utföranden? Några generella tankar kring personen i fråga?

Hugg in! Skål

Spana också in:

Tycker det är riktigt awesome att han fortsatte att komponera efter han blivit helt döv. Gillar också att han va så driven o sket mycket i vad andra tyckte om hans musik, han ba körde på o skapade på helt nya vis.   Für Elise är absolut en favorit o Coriolan Overture är nog också det, hm tycker mycket om fiolin o piano sonaten No 24 mh. Beethoven Hjärta  

Biologen: hade en bra beethoven-upplevelse när jag trippade med albin och max. måste fråga albin vilket stycke det var han spelade upp...
tror det var hans fjortonde stråkkvartett vi lyssnade på. minns inte vilket stycke, tyvärr. skulle gissa på fjärde, men det är svårt att urskilja dem i det verket. de är nämligen menade att följa på varandra utan tillstymmelse till paus.

se om du känner igen det: