Forumet - Behålla ditt funktionshindrade barn eller ej?

Behålla ditt funktionshindrade barn eller ej?

6081 0 69
Du får reda på att ditt kommande barn (antingen det du själv bär på eller din partner/mamman till barnet) har ett medfött handikapp, t ex downs. Hur gör du?

Spana också in:


isola: Vet inte/svår fråga/jag vill/kan inte svara
Det finns inget "självklart" svar, bara ett individuellt sådant. I mitt fall tror jag att om jag faktiskt hade bestämt mig för att reproducera, så skulle det ha varit för att jag ville det såpass mycket att det inte hade påverkat saken, men det är ingen självklarhet. Jag kan tänka mig både Ja och Nej, beroende på hur jag hade resonerat. Det är ett ärligt och icke konfliktskrämt svar, för jag är faktiskt inte säker. 

Exner: Beror på handikapp.


Blivande_japan: app, även om det känns som en ganska vidrig tanke och moraliskt förkastligt osv, men ah, man vet ju inte förrän man är där.

Anmäl

Citera
Tänker också lite såhär. Men samtidigt så skulle jag nog känna att om jag inte är beredd på detta extra arbete och sorgen det innebär att ha ett barn som inte utvecklas som andra barn och inte kan delta i allt alla andra barn kan så kanske jag inte ska ha barn. Tänk om min ickehandikappade unge skadar sig och blir  förlamad el blir gravt förståndshandikappad, det innebär ju en massa jobb och sorg för mig men något jag ändå måste klara av. Uh. Jobbigt detta. På ett sätt känner jag väl ändå att jag skulle förakta mig själv om jag aborterar mitt barn för att hen inte dög för att skapa ett nytt barn för att kolla om hen duger.

isola: Vet inte/svår fråga/jag vill/kan inte svara
Det är ju jättesvårt att svara på bara såhär. Man vet ju inte förrän man är där, och då kanske man vill behålla barnet handikappet till trots.
Och att lämna barnet till modern, och överlåta hela ansvaret till henne.... Det finns inte.
Jag skulle antagligen vilja behålla barnet, då det ändå är mitt barn.