Forumet - Behålla värdigheten/etiketten

Behålla värdigheten/etiketten

747 0 21
Avstår du ibland från att göra saker, offentligt, för att inte bli kategoriserad som något du inte vill identifierad med?

T.ex. att du inte erkänner att du mår jättedåligt ganska ofta för att du inte vill bli sedd som en svag person eller en person som mår dåligt.
Eller att du inte vill erkänna att du gillar något för att de som brukar gilla det är på ett visst sätt/har en viss status

Schism: min sociala fobi går ut på att köra den grejen till max

erkänner dock gärna svaghet emellanåt eftersom alternativet är att framstå som en uppblåst fjolla
Förstår vad du menar men tkr ändå man ska strunta i folks åsikter
mina föräldrar & jag säger "skit i X oh Y och Z också, för den delen. Gör det du tror på (så länge det ej skadar ngn, för det kmr skada dig sen osv. men det är sjklar fakta) så det sticker till i ögonen på folk"

Spana också in:


Exner:  
Utesluter du här sådant som man gör av omtanke om andra?
Ne, kan likaväl handla om att avstå från att hjälpa ngn utsatt för att sj inte bli kategoriserad/dömd/utfryst/föraktad osv. (om det var ngt liknande du syftade på)

men ja, undantag finns väl. & en anekdot: kategoriserad behöver nödvändigtvis inte innebära ngt negativt. Man kan ju hamna i en positiv kategori också, men det hör nog inte till tråden

Proteus:
Resonerar likadant, men anonymitet är ett tveeggat svärd. Folk har en tendens att försöka fylla i de tomma luckorna själva. De antar och skapar egna sanningar om en, så ju mer öppen man är, desto mindre är risken att bli missförstådd (rent generellt).
Det är en balansgång. Men vad gäller ytliga och mer eller mindre försumbara bekantskaper går det att hålla bort ganska mycket. Trivs med det så.