Forumet - Behandlingshem

Behandlingshem

2232 0 23

Spana också in:

pink_lover:

Hur ska man göra för att ta bort lvu och flytta hem?


Det finns egentligen bara två alternativ,

1. Fyll 18. (LVU'n går automatiskt bort)
2. Få behandlingshemmet se dig som "behandlad" (Antingen om du genomgår behandlingen fullt ut och blir s.k. "normal", eller spelar med, beter dig fint och hoppas dem iallafall tror att du har blivit s.k. "normal")

För mig tog det ~4 år totalt på behandlinghemmet jag var, men det är väldigt olika från person till person, och från behandlingshem till behandlingshem, bara att bita ihop och ta sig igenom, Med tanke på att du bara är 15 så går nog alternativ 2 snabbast..
Monty Cantsin:

Agerar man inte som en idiot slipper man lvu


Nej det gör man inte. Det har ofta ingenting med ungarna att göra övht, utan är föräldrarna som inte kan/vill vara ordentliga föräldrar och därför måste ungen flyttas. Finns inget fosterhem ledigt så blir det inlåsningshem.
Zsasz:

behandlinghemmet


pink_lover:

Hvb hem


Missade att du skrev HVB hem, då är det ju lite annerlunda, lite osäker då..

isola:

Nej det gör man inte. Det har ofta ingenting med ungarna att göra övht, utan är föräldrarna som inte kan/vill vara ordentliga föräldrar och därför måste ungen flyttas.


Om de sitter på HVB hem, möjligen, men ärligt talat har jag aldrig träffat någon med LVU som inte själv också har några problem själv eller gjort något (Missbruk, bilstölder, rån, slagsmål etc. varit vanliga skäl), jag säger inte att det inte händer, men att det är det vanligaske skälet vettefan, t.ex. det är relativt vanligt att man får LVU vid brott som inte i sig själv räcker till ett LSU, lite som Lagen om hälsofarliga varor används när det inte finns tillräkligt med konkreta bevis för att klassa substanser som narkotika, dock är det ju inget det viftas med officiellt, men det är vanligare än man tror..
Zsasz:

LVU som inte själv också har några problem själv eller gjort något (Missbruk, bilstölder, rån, slagsmål etc. varit vanliga skäl), j


Få är nog oskyldiga lamm, men det är många som skulle kunna "rehabiliteras" mycket bättre i vanliga familjehem med stabila regler och vuxna som bryr sig.
Zsasz:

Missade att du skrev HVB hem, då är det ju lite annerlunda, lite osäker då..Om de sitter på HVB hem, möjligen, men ärligt talat har jag aldrig träffat någon med LVU som inte själv också har några problem själv eller gjort något (Missbruk, bilstölder, rån, slagsmål etc. varit vanliga skäl), jag säger inte att det inte händer, men att det är det vanligaske skälet vettefan, t.ex. det är relativt vanligt att man får LVU vid brott som inte i sig själv räcker till ett LSU, lite som Lagen om hälsofarliga varor används när det inte finns tillräkligt med konkreta bevis för att klassa substanser som narkotika, dock är det ju inget det viftas med officiellt, men det är vanligare än man tror..


Jag var lvu och sitter på ett hvb hem och jag har kolla upp kriterierna för att få övu och jag har då alltså inte gjort ett skit för att få lvu.

Det funkar inte så att bara ringa o säga att ta bort mitt lvu för att du vill hem för du har åkt dig pga av ditt handlande så du får helt enkelt anpassa dig efter staten.  för har du lvu så e du ägd av staten under tiden så de e en tidsfråga bara sen beror de på dig med de e ju förhandlingar 2 ggr om året i länsrätt o vanliga möten var tredje månad  har själv haft de i fyra år bodde på Visingsö en o samma ställe