Forumet - Behöver 8-takt musik

Behöver 8-takt musik

4553 0 15
Hej, vi har fått en musik uppgift som går ut på att dansa till en "8 takt musik", kan inga 8 takt musik som är nya :O Skulle uppskatta lite hjälp. Gillar hip-hop musik sååå :) Känner du till någon 8 takt musik som är en av den nyaste, skriv gärna här under =)

Spana också in:


flygkärra:
uppskattar verkligen förtroendet!! Dock oerhört osäker på vad som menas. 4/4 brukar man ju kalla 4-takt men som ngn ovan nämnt verkar det troligast att 4/8 åsyftas? finns ju annars även 6/8 och sånt. (och massa annat såklart ja men rimlighet etc öh). 
fattar inte iaf

Gjorde en djupdykning och landade i att man oftast när man dansar räknar dubbla takter till 8 istället för till 4 som när man spelar musik. Det är därför vanlig 4/4-takt som åsyftas som jag fattade det s:

its_just_me:
man kan tro att det är typ samma sak, men det är de inte! Om t.ex en låt går i 8 takter så är den dubbelt så många takter som 4. 4 takter är: 1 2 3 4. Man kan säga att 8 takter är 1 å 2 å 3 å 4 å. Svårt att skriva och förklara, enklare att visa
Det är skillnad på takt och taktslag. I musik räknar du ofta "1 å 2 å 3 å 4 å" d.v.s. en hel takt. I dans kan man istället sätta ihop två takter och då räkna: 1 å 2 å 3 å 4 å 5 å 6 å 7 å 8.Party