Forumet - Behöver er hjälp

Behöver er hjälp

406 0 22
Hej, är en 17 årig kille som befinner mig i en ganska knepig situation.

Går andra året på gymnasiet och inget känns speciellt stabilt för tillfället. Är inte helt säker på min egna identitet och vilka jag hör ihop med. Har världens humörsvängningar.

I skolan är jag bara med tjejerna. killarna är en stor ''pakt'' med ingen uppdelning alls. De är väldigt ytliga och sportintresserade. jag är mer en djuptänkande kille och är intresserad i kreativitet och konst osv.

Har gett upp att försöka få kontakt med någon av killarna mår inte bra i den miljön.

Med tjejerna trivs jag helt ok är ganska obehagligt samtidigt då tjejerna kan börja prata om saker jag inte alls kan lyssna på känns det som. Är rädd att jag framstår som gay också något jag inte är.

Känns som jag är mycket mognare än killarna i min klass och vet inte riktigt vad jag ska göra, bara vänta?.Eller ska jag försöka byta skola (är det min klass det är fel på). eller är det bästa att bara härda ut?. Byta gymnasieprocessen är inte den lättaste att ta sig igenom direkt och man vet inte hur det blir i slutändan heller.

Känner mig så enormt besviken på min gymnasiupplevelse har kort sagt varit ett helvete. Trodde gymnasiet skulle vara en lycklig period. blev tvärtom för mig... :(

Vad tror ni? vad tycker ni jag borde göra.

Era svar uppskattas!

Spana också in:

theyo:

har mina killvänner utanför skolan


Då så. Klart att det är jobbigt att du kanske inte har de vännerna du skulle vilja ha i klassen. Men du kan ju i alla fall umgås med tjejerna i klassen och dina andra kompisar utanför skolan.

Vem skulle förresten uppfatta dig som gay? De sportiga killarna? Du kan ju alltid anmärka på hur otroligt heterosexuellt det är att duscha nakna tillsammans efter varje fotbollsträning. [smile] Medan du i kontrast då får hänga med tjejer.
dazed_and_confused:

Exakt, det budskapet ska stå på våra propagandaaffischer.


Känns som att vi är någonting på spåret här alltså. Jag som inte alls hade tänkt anstränga mig idag dessutom.
Finner inga ord för denna prestation.
Tror du att vi får avdragsgilla luncher och sådant?
theyo:

I skolan är jag bara med tjejerna. killarna är en stor ''pakt'' med ingen uppdelning alls. De är väldigt ytliga och sportintresserade. jag är mer en djuptänkande kille och är intresserad i kreativitet och konst osv.


Som Isola sa, inget fel med att ha kompisar av motsatt kön. Om du tycker att killarna är ytliga osv medans du är mer djuptänkande så fortsätt umgås med tjejerna. Sen efter skolan så kan du ju umgås med kill kompisarna som du har utanför skolan.

theyo:

Eller ska jag försöka byta skola (är det min klass det är fel på)


Jag kan tänka mig att det är rätt svårt att komma in i "gemenskapen" om du byter till en klass som redan har känt varandra 1år tidigare. De flesta brukar hitta folk att umgås med under första året. Men liksom, det finns alltid en risk att det blir sämre men det kan också bli bättre så du slipper känna att det är ett helvete. Det är så svårt att veta innan. Jag bytte gymnasium tre gånger i början av ettan[cute]

Men om du känner att du vill byta så skulle du kanske kunna byta till ett gymnasium där någon av dina kill kompisar går, då vet du ju att du har någon där som du känner.