Forumet - Behöver erat stöd

Behöver erat stöd

7040 1 28

AHHH, trodde jag var säker från hepatit C nu men så får jag ett MAIL från min läkare där det står att jag måste komma och testa mig igen så fort som möjligt + ta sista vaccineringen mot hepatit B (är osäker på om jag skall ta den, fick kramper av vaccinet sist).

Stötta mig nu UM! Gråter Känns inte alls kul.

Spana också in:


lisa20088: Det kommer gå bra! Du är stark! SkålMycket gladHjärta

s1cce: *bamsekram*

S3ON: kjam

Reeeetooo: Det kommer gå bra Hjärta

Maks: LedsenHjärta

Agahnim: I dag, 21:40

Grvan: Klart det fixar sig geiger!

stereo total: du får en pug hug från mig <3
Åh, ni är så fina! Hjärta

Grvan: No doubt. No fucking doubt!
Nja, är högriskgrupp x2.

Agahnim: Varför måste du göra om testet?
Man ska göra tre tester tydligen, trodde det räckte med en direkt efter och sedan en efter 6 månader.

Tickstart: Hur säkert är testet? 95%? Tänk så många tusentals människor som varje år råkar ut för samma sak utan anledning till oro varje år.
Ska det vara stöd?!

FNÖ: det kommer gå dåligt
Förmodligen.

Agahnim: Så du måste göra ytterligare ett efter detta som du fick mail om nu?

Ja, risken finns väl att jag redan är smittad (testat positivt kanske, jag vet ej) och att de vill ta fler prover + prata om medicinering. Det går ju att medicinera bort i många fall, fördelaktigt om man är normalviktig KVINNA och nyligen blivit smittad... Så förhoppningsvis klarar jag mig hur som helst. Hepatit C är ju MYCKET värre än HIV. Hepatit C innebär ju nästan alltid att man måste få minst en ny lever... Och efter som att jag är dömd för narkotikabrott kommer jag ej att prioriteras, såå jag är i princip död om jag har det.

Geigerzähler: Ja, risken finns väl att jag redan är smittad (testat positivt kanske, jag vet ej) och att de vill ta fler prover + prata om medicinering. Det går ju att medicinera bort i många fall, fördelaktigt om man är normalviktig KVINNA och nyligen blivit smittad... Så förhoppningsvis klarar jag mig hur som helst. Hepatit C är ju MYCKET värre än HIV. Hepatit C innebär ju nästan alltid att man måste få minst en ny lever... Och efter som att jag är dömd för narkotikabrott kommer jag ej att prioriteras, såå jag är i princip död om jag har det.

När får du svar på det första testet? Händer det att testen kan visa olika och vilket är isf det mest tillförlitliga?

Geigerzähler:

Hepatit C är ju MYCKET värre än HIV. Hepatit C innebär ju nästan alltid att man måste få minst en ny lever... Och efter som att jag är dömd för narkotikabrott kommer jag ej att prioriteras, såå jag är i princip död om jag har det. 

kan typ inget om detta, men som jag förstod det blir 25% friska från det, och för resten tar det typ 20 år innan levern blir förstörd, borde man inte hinna få en ny då..?

styrkekramar i vilket fall, det är säkert bara en rutinkontroll, men förstår om du är rädd <3


Agahnim: När får du svar på det första testet? Händer det att testen kan visa olika och vilket är isf det mest tillförlitliga?
Tror de kallat in mig igen efter som att jag var positiv på andra testet, det kan dock bero på att jag nyligen blivit vaccinerad mot hepatit B, alltså ett falskt positivt.

Blivande_japan: kan typ inget om detta, men som jag förstod det blir 25% friska från det, och för resten tar det typ 20 år innan levern blir förstörd, borde man inte hinna få en ny då..?
Ja, men de sätter en på listan först när levern är så pass dålig att den MÅSTE bytas ut. Har man dessutom som jag blivit dömd för flera narkotikabrott så är man ej en prioritet. Jag vet dock att om jag är smittad så är det från våldtäkten jag blev utsatt för, inget annat. Jag var negativ innan våldtäkten och efter det har jag ej utsatt mig för någonting riskabelt.