Forumet - Behöver gå ner i vikt

Behöver gå ner i vikt

1356 0 9

Jag är en tjej på 14 snart 15 år, är ungefär 174 cm lång och jag väger ca 76 kg! 

Alla i min familj är normal viktiga, och min äldre syster har ideal kroppen... Ganska jobbigt att leva med det när man själser ut som som man gör .. Är inte tjock, men är väldigt mullig, och jag orkar inte med det! Varför ska jag ha en sådan här kropp? Jag har inte valt de? Jag har inte ätit mer än mina syskon, eller rört mig mindre?! Hur kan dom ha perfekta kroppar och inte jag?! Vill bara vara normal, vill vara fin.. Har t.o.m försökt svälta mig själv, men märkte då att det var svårare att koncentrera sig på skolan och jag vill inte riskera få sämre betyg, vill bli läkare och hjälpa folk, och då behövs alla betyg jag kan få.. 

Jag har börjat träna lite och försöker tänka på vad jag äter , men de är svårt! Som om de inte vore nog med att jag kritiserar min kropp, min pappa gör de också! Vad ska jag göra? Det funkar inte för mig att träna känns de som... Vill bara vara fin... Hur svårt kan de va? 

Snälla hjälp?! Vet inte vad jag ska göra! Försökt att inte bry mig .. Men det är snart sommar, vill kunna visa mig i bikini .. 

Inga kommentarer

Tråden har 9 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

ELVERPIGENS VIKTMINSKNINSTIPS:
1. sluta tänk på dig själv som tjock. det vi tänker blir sant, så försök se det fina med din kropp. (låter som bluff o båg men jag blev ba fetare och fetare tills jag typ, började tänka att "fan jag är rätt ok ändå" sen kände jag mig smalare och ba "fan vasmal jagblivit" och sen hade jag vips tappat 5 kg)

2. dra ner kraftigt på mat som innehåller onödig energi. brukar försöka se till att äta NÄRINGSRIK mat, men gärna energifattig. dvs: kakor läsk osv sockrade produkter går bort. istället äter jag grov macka, grönsaker eller frukt. ofta om man äter "normalt" men ändå känner sig tjock får man i sig för mkt socker. 

3. börja powerwalka. Kroppen känns mkt tightare efter, även om man ba går 20-30 min några dagr i veckan. det i kombo med "fan vad smal jag börjar bli" gör att man ba droppar som fan.

4. sov på natten och var vaken på dagen. 

5. drick massor vatten, gärna med citron i för kroppens ph-balans

Promenader ska tydligen vara en bra grej! 

När du springer är det lätt att du blir jättetrött och får slut på energi, och måste därför slänga i dig massa mat sen för att orka igen. 

Om du istället promenerar ofta så känns så gör du inte av med energi lika drastiskt, och och känner därför inte det där behovet av att äta mer än vanligt. 

Jag kan inte förklara det här ordentligt, då jag inte kan nått om träning egentligen. Men ungefär så funkar det! 

förtydligande av punkt ett: jag tänkte "uhuhu vad tjock jag är" regelbundet innan. gick ut på pw några dagariveckan oh började tänka "niiiice kropp jag fått!". drog ner åp socker och ersatte med "ren" mat. fortsatte tänka positivt. mätte midjan, hade tappat 7 cm på några veckor. bara uppsvullet sockerplufs. kände mig stark och bra i kroppen eftersom jag inte svälter utan bara ser till att "tanka" min kropp med bra bränsle

Spana också in:

Alla har inte samma ämnesomsättning, så vad dom äter och hur mycket dom rör sig är helt irrelevant till vad du gör och de resultat du uppnår.
Precis som kekeoxo sa, rör dig mer än du äter! Att svälta sig själv till den kropp man vill ha leder bara till att man blir en orkeslös grinpelle.
Var även noggrann med att få i dig ordentligt med frukost då suget efter mat/snacks minskar under resten av dagen om man ätit ordentligt i början av den.

Känner igen mig lite.

Är 186 lång och väger ca 108 kg.

Mycket av det är visserligen muskler, men har ändå en hel del späck utanpå det.

Min yngre bror äter mycket onyttigare än mig, rör sig inget alls och har fortfarande knappt något fett att tala om. Dessutom hånar det aset mig för att jag är tjockare än mig.

Ett allmänt tips är att röra på dig mycket! Förbränn mer än du sätter i dig helt enkelt.

Promenader och annan "lättare" fysisk" aktivitet är bra sysselsättning när du inte har någonting bättre för dig.

Och undvik onyttigheter.

Ska nog gå bra! Är svårt och extremt jobbigt process - I know - Men ligger du i ordenligt och har en bra rutin så ska du nog se att det går åt rätt håll!

Lycka till!Glad

Ps: Om min text är något osammanhängande så ha överseende, är för närvarande ganska starkt påverkad av alkohol, så kanske blev lite knasRodnar