Forumet - Behöver hjälp med att radera en trojan (NTOSKRNL-HOOK)

Behöver hjälp med att radera en trojan (NTOSKRNL-HOOK)

318 0 14
... Ja, rubriken talar väl för sig själv.

Jag har alltså lyckats suga in en liten trojan i min bärbara dator, och nu vill jag gärna att den försvinner. Jag har dock inte så mycket erfarenhet av virus och sånt så skulle uppskatta all hjälp jag kan få.

Mitt anti-virusprogram har inaktiverat skyddet och det går inte att aktivera, så jag drog ur internetsladden, för då kan det väl inte komma in mer virus? (Rätta mig om jag har fel, kan som sagt var inte sånt här.)

Jag kommer in på datorn i felsäkert läge men inte det "vanliga" eller vad man ska säga. Så... hur gör man egentligen för att bli av med en trojan? Just denna heter tydligen NTOSKRNL-HOOK och mitt anti-virusprogram påstår att de har tagit bort trojanen, men någonting är fortfarande fel. Jag blir galen på mig själv just nu. Hjälp, någon?

Spana också in:

pinne:

Är det så allt formateras om?


Du väljer själv vad som ska formateras, och du borde bara formatera partionen där du har ditt operativsystem installerat, då det är här trojanen ligger.

Förutsatt såklart att du delat upp hårddisken i partioner, annars försvinner allt.
pinne:

Alltså jag är DÅLIG på det här, så skulle du kunna vara snäll och förklara vidare för mig?


Om du tar upp utforskaren eller "den här datorn", kan du se hur mycket plats som finns kvar på t.ex. "C: D: E:", de olika partionerna med andra ord. Har du bara en sådan partion, eller har du flera?

Skärmdump.jpg