Forumet - Behöver hjälp med trådlöst nätverk och fildelning

Behöver hjälp med trådlöst nätverk och fildelning

774 0 12
Hej. Jag har några frågor till vem som helst som är datakunnig och kan det här om nätverk och sånt, för det kan inte jag.

Jo, nu är det så att jag köpt mig en bärbar dator. Och jag vill kunna ansluta den till internet genom routern som vi köpte till vår stationära dator. Jag tror i alla fall att det är det jag vill göra, haha. Jag har alltså en bärbar dator som jag vill ansluta till internet utan några kablar, så hur gör man? Jag antar att jag kommer behöva en kod till antingen routern eller den stationära, men hur hittar man den?

Sen har jag en fråga om hur jag kan skicka alla filer från den stationära datorn till den bärbara, med hjälp av en sån där sladd.. Minns inte vad den heter, men jag läste någon annanstans att det var en sån man skulle ha. Den är grå och har röd tejp på sig. Jag har lyckats med det här en gång, men nu fungerar det inte så jag antar att jag gör någonting fel, så jag skulle behöva hjälp som sagt var. Hur skickar jag smidigast över mina filer från den stationära datorn till den bärbara datorn?

Jag är medveten om att det redan finns trådar om nätverk hit och dit men jag hittar inte de svar jag behöver, men om ni vet att det redan finns så för all del - dela med er. Jag bara känner att jag behöver någon som guidar mig steg för steg så att det här blir rätt. Tack på förhand [smile]
BigBengtsson:

Är det en kombinerad trådlös och "vanlig" router?
Operativsystem på datorerna?


Är "vanlig" en sån man kan använda med sladd i, så ja, då har vi en vanlig kombinerad med en trådlös. Vi har en annan bärbar som är ansluten till routern, och jag kan dessutom ansluta med min bärbara genom sladd.

Den stationära datorn är en Windows XP och den bärbara är Windows Vista.

Spana också in:

aristoteles:

Har ingen windowsburk här, men jag tror du klickar på "mina nätverksplatser" och letar upp datorn du vill kopiera från.


Men jag hittar ju inte datorn som jag vill kopiera ifrån, den syns ju inte. Blir mer och mer irriterad på det här för ingenting funkar som det ska [bigsmile] Jag har alltså i sladden mellan stationära och bärbara men dom hittar inte varann ändå. Och jag kan inte ta det trådlöst (om det nu skulle gå ändå) för jag förstår mig inte på routern..
På datorn du ska ansluta till:
Högerklicka på den här datorn -> egenskaper -> fjärrsessioner: kryssa i båda rutorna -> verkställ. Där ser du även ett namn på datorn, memorera det.

Högerklicka på den mapp du vill dela å välj egenskaper -> dela ut -> klicka på: jag är införstådd med riskerna, dela utan att använda guiden -> dela ut mappen -> kryssa i rutan: Dela ut den här mappen på nätverket -> verkställ.

På datorn du vill komma åt filerna med:
start -> kör: skriv \\datornamnet_du_skulle_memorera
Vänta...
Nu kommer du åt alla delade filar å mappar

Observera att brandväggarna kan ställa till det för dig. Stäng av den medans du håller på. orkar inte förklara hur man gör för att den ska ignorera anslutningar lokalt.
jaag_91_:

Observera att brandväggarna kan ställa till det för dig. Stäng av den medans du håller på. orkar inte förklara hur man gör för att den ska ignorera anslutningar lokalt.


Det är nog det enda av allt du skrev som jag vet hur man gör, men tack, ska testa det där som du skrev nu, så återkommer jag sen :D