Forumet - Behöver motivation till skolan!! Hjälp!!

Behöver motivation till skolan!! Hjälp!!

1316 0 6
Vi har 3 prov denna veckan + två andra uppgifter som tar lång tid att göra. Varifrån ska jag få motivation att orka med skolan? Jag vet det är inte långt kvar till sommarlovet men kan nån snälla hjälpa mig och fast jag skulle läsa på proven skulle jag ändå inte minnas nästan något av det jag läste vad ska jag göra?

Inga kommentarer

Tråden har 6 svar. Sortera efter:
Stryk under texten och skriv en sammanfattning av den, alltså kapitlet du ska köra dig. Dela upp texten i stycken och gör det. Motivation är svårt haha, men tänk att du orkar, ta bort all din fritid och gör bara skola och sen när du är klar med allt och det är sommarlov kan du pusta ut
Använd dig av en "minneskarta" för att komma ihåg svaren lättare. Men det beror förstås på vad det är för prov du har.
  Jag brukar i alla fall föreställa mig ett stort hus jag känner till väl. I varje rum kan man placera olika föremål som hjälper till att minnas vad man behöver kunna. Till exempel kan man placera något på hallmattan, sedan svänger man in i rummet till vänster där några andra saker är placerade efter varann (använd fantasin!), sedan till anslutande rum tills man har gått igenom hela huset. Funkar väldigt bra för att snabbt memorera många saker, men sen kanske man inte minns det särskilt länge. Värt att prova i alla fall!

Spana också in: