Aviseringar
Rensa alla

Behöver rådgivning ang. Mac-köp


Ämnesstartare

Tänker kassera min stationära spel-PC och skaffa en egen Mac. Funderar på om jag ska välja en MacBook eller Pro.

Det viktigaste för mig är en hyfsat liten och lätt dator eftersom jag ganska ofta behöver ta med mig den. Det andra är att jag för tillfället går en utbildning i olika typer av datadesign, så jag kommer vilja ha en schyst skärm och minne för något av Adobes paket, troligtvis master collection. Kommer dock att syssla med webbdesign och sånt på hobbynivå, så det mäktigaste komma jag inte behöva. Duger det med 13" om man ska jobba en del grafiskt? [tard]

Behöver råd från kunniga!


   
Citera

13" är för stort för att vara bärbart (IMO är 12" absolut max) men samtidigt för litet för att vara särskilt bra för grafik. Som tur är har varenda laptop på marknaden VGA-utgång så du kan koppla den till en extern skärm när du behöver det.

Lösning: undvik Apple som pesten (taffliga, ömtåliga produkter med vackert yttre och på tok för högt pris för vad man får) och skaffa en laptop i storleken 10-12". För tusenlapparna du sparar på att inte köpa en MacBook kan du istället köpa en trevlig skärm att koppla maskinen till när du är hemma.


   
SvaraCitera

alvizz:

Duger det med 13" om man ska jobba en del grafiskt?

jag kör lite sånt och det funkar på min 13" pro. jag kan ju inte veta ditt behov men för mig funkar det bra. kör lite webdesign, fotomanipulation och kodande.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gentlernen:

undvik Apple som pesten (taffliga, ömtåliga produkter med vackert yttre och på tok för högt pris för vad man får) och skaffa en laptop i storleken 10-12". För tusenlapparna du sparar på att inte köpa en MacBook kan du istället köpa en trevlig skärm att koppla maskinen till när du är hemma.

Min erfarenhet är undvik PC. Sitter på enligt lärarna "väldigt dyra" bärbara PC-datorer i skolan, och de är fruktansvärt kassa i så fall! Speciellt färgåtergivningen är usel. Har mac hemma och dom känns mkt mer ordentliga, och framförallt mer hållbara. Dessutom får man ett grymt mkt snyggare gränssnitt, kul program och en icke-tegelsten på köpet.


   
SvaraCitera

alvizz:

.

Jag förmodar att varken du eller dina lärare någonsin använt annat än billigt konsumentskräp a la Acer, Dell, etc.?


   
SvaraCitera

Gentlernen:

Dell

Dell är la bra?[smile]


   
SvaraCitera

Bajwa:

Dell är la bra?[smile]

Beror på vilken produkt-serie som jag upplever det.
Har haft en del bärbara latitudes av äldre modell, dom har varit riktigt bra.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

alvizz:

Funderar på om jag ska välja en MacBook eller Pro.

Köp Pro, den i plast har förvisso mer hårdiskutrymme, men den är sämre på det andra :P.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera