Forumet - Behöver rådgivning ang. Mac-köp

Behöver rådgivning ang. Mac-köp

115 0 8
Tänker kassera min stationära spel-PC och skaffa en egen Mac. Funderar på om jag ska välja en MacBook eller Pro.

Det viktigaste för mig är en hyfsat liten och lätt dator eftersom jag ganska ofta behöver ta med mig den. Det andra är att jag för tillfället går en utbildning i olika typer av datadesign, så jag kommer vilja ha en schyst skärm och minne för något av Adobes paket, troligtvis master collection. Kommer dock att syssla med webbdesign och sånt på hobbynivå, så det mäktigaste komma jag inte behöva. Duger det med 13" om man ska jobba en del grafiskt? [tard]

Behöver råd från kunniga!
13" är för stort för att vara bärbart (IMO är 12" absolut max) men samtidigt för litet för att vara särskilt bra för grafik. Som tur är har varenda laptop på marknaden VGA-utgång så du kan koppla den till en extern skärm när du behöver det.

Lösning: undvik Apple som pesten (taffliga, ömtåliga produkter med vackert yttre och på tok för högt pris för vad man får) och skaffa en laptop i storleken 10-12". För tusenlapparna du sparar på att inte köpa en MacBook kan du istället köpa en trevlig skärm att koppla maskinen till när du är hemma.
Gentlernen:

undvik Apple som pesten (taffliga, ömtåliga produkter med vackert yttre och på tok för högt pris för vad man får) och skaffa en laptop i storleken 10-12". För tusenlapparna du sparar på att inte köpa en MacBook kan du istället köpa en trevlig skärm att koppla maskinen till när du är hemma.


Min erfarenhet är undvik PC. Sitter på enligt lärarna "väldigt dyra" bärbara PC-datorer i skolan, och de är fruktansvärt kassa i så fall! Speciellt färgåtergivningen är usel. Har mac hemma och dom känns mkt mer ordentliga, och framförallt mer hållbara. Dessutom får man ett grymt mkt snyggare gränssnitt, kul program och en icke-tegelsten på köpet.

Spana också in: