Forumet - Behöver skriva av mig och vill ha tips och tankar från er.

Behöver skriva av mig och vill ha tips och tankar från er.

191 0 0
Jag har ätit antidepressiva sedan jag var 13 år, nu är jag 20. Har varit olika, men senaste åren har jag ätit fluoxetin och det har fungerat bra. Har senaste halvåret trappat ner medicinen utan samråd med läkare, då jag inte har råd att punga ut 350kr varje gång jag ska till henne så har jag gjort det på egen hand. Extremt långsamt. Började med att ta tabletterna varannan dag, sedan var tredje osv, nu tar jag en tablett i veckan. Vet ej om detta är rimligt men det har fungerat rätt bra fram tills för ett par månader sen.

Jag vet att jag har blivit känsligare och har helt klart mer ångest än innan, men har mått rätt bra överlag.
Nu när vintern har kommit och varit här ett tag har jag helt tappat all lust och ork och min ångest kommer allt oftare.

Alldeles nyss fick jag så mycket ångest att jag legat på golvet och gråtit, hyperventilerat och kräkts, allt pga att min pojkvän sa att han skulle iväg till en kompis ikväll och att han därmed lämnar mig ensam här.

Idag är bara en av alla gånger jag fått sådan här ångest senaste tiden och jag är förvånad att han ens står ut med mig.
Jag har senaste tiden fått tillbaka självmordstankar och det känns som en varningsklocka för mig, även fast jag är långt ifrån benägen att faktiskt begå självmord. Men jag kommer gång på gång på mig själv med att tänka på hur skönt det skulle vara att bara slippa all sådan här ångest och skit som jag står ut med hela tiden.
Jag skulle även vilja säga att jag blivit lite självdestruktiv, fast inte som när jag var 13 och skar mig, för nu vill jag inte göra något som syns. Jag brukar istället ibland låta bli att äta, eller att äta alldeles för lite och gå riktigt långa promenader eller träna. Har haft ångest ibland för att äta, men har nu kommit på att det här beteendet nog snarare är ett sätt att skada mig själv än ett ätstörningsbeteende.

Har även kommit på att mina ångestattacker kommer när planer ändras hastigt så att jag blir ensam. Jag vill alltid veta hur saker ska vara, vad som händer, vilka tider som gäller etc. Har inga problem med att min pojkvän är på jobbet och tex jobbar 9-22 ibland, det är lite tråkigt men helt lugnt, men när han som idag helt plötsligt får för sig att göra något annat när jag har förväntat mig att jag ska få sällskap så bryter jag ihop.Åter till medicineringen.
Borde jag sluta ta tabletterna helt eller fortsätta med dom?
Vet ju att man kan få en svacka när man börjar med dem och det kanske blir som att jag börjar och slutar med dem varje gång jag tar en när jag tar dem 1gång/vecka?

Tråden har inga svar… än.