Forumet - Behöver svar snarast!! Angående häleri

Behöver svar snarast!! Angående häleri

366 0 6
Tjenare
Nu är det så att jag har blivit anklagat för att ha stulit en jacka vilket jag inte har, sedan blev jag anklagad för att ha burit jackan och haft den hemma vilket jag inte heller har. Blev arg när jag fick höra att jag var anklagad vilket ledde till bråk med mig och bruden som då är ägaren av jackan mamma. Hennes plast mamma och hennes riktiga mamma ringde upp mig och skällde ut mig, rätt var det var så hade jag en polisanmälan på mig.
Idag var jag på förhör angående detta, såklart så förnekade jag allt detta eftersom jag inte begått något brott (!) men polisen satt hela tiden och sa att dom hade vittnen och bevis, det visade sig att det är deras syskon som ska vittna.
Verkar inte konstigt att de försöker ställa upp för sin familj men så vitt jag vet så är det ett brott att ljuga för polisen.

Varför de anklagar mig är för att jag har tidigare bråkat med denna tjej och även min bror har bråkat med hennes broder, hennes bror försökte hugga min bror med en kniv .. Därför kommer våra familjer inte överens.

Det som gör det svårt för mig är att jag har två inskrivna saker i mitt register, såkallade "prickar"
En för medbrottsling till snatteri, hade dock inte tagit något men blev tagen som medbrottsling eftersom jag inte sa till att min polare stal ..
Andra gången åkte jag faktiskt dit själv för snatteri då jag tog en chokladkaka för 15 kr, haha .. känns väldigt surt att åka dit för en sådan grej!
Första gången var jag under femton och fallets las ner, andra gången var jag femton och då fick jag gå på förhör och sedan las fallet ner eftersom dom inte såg det som en stor grej.
Men jag tror nu att snuten kommer tro på den andra familjen med tanke på min historik och deras falska vittnen & "bevis"
Detta hände alltså i en skola, jag sa att polisen kunde kolla min närvaro den veckan så att de kan se ifall jag struntat i en lektion och tagit jackan ur hennes skåp som dom påstår...


Jag var på förhör för cirka en vecka sedan, fick idag hem papprerna om att jag bör fixa en advokat så snarast som möjligt....... så det ska alltså bli rättegång.... för häleri och inte för stöld. Vad tror ni kommer att hända?
De frågade i förhöret ifall jag var villig att betala dagsböter men jag sade nej.
Vad tror ni att jag kommer att få för straff?[cry]

Spana också in:

Börja med att aldrig gå med på något alls även om böter etc skickas hem till dig. Genom att börja pröjsa så erkänner du brottet.

Vill du skaffa lite egna bevis så kan du ju ringa upp tjejen som vittnar mot dig privat och fråga vad fan hon håller på med, och i hemlighet spela in samtalet (hemlig inspelning är lagligt förutsatt att du själv deltar i samtalet). :S

Men snacka med en advokat, som Myksa sa.