Forumet - Behöver tips/hjälp med studenten

Behöver tips/hjälp med studenten

894 0 2
Hej!
Liten kort historia först:
Har bara gått gymnasiet i sverige, och inte bott här så långt.  Har bara varit på en studentmottagning och vet inte riktigt hur allting går till. Behöver helt enkelt råd ang traditioner och hur allting fungerar.
Det vore jättesnällt om ni orkade svara på några av mina frågor :)

1. Baldagen- alla som ska ditt ska träffas på ett ställe, ta bilder osv. Har sett några förra året som bara fick skjuts medan andra hade med sig typ hela familjen. Spelar det någon roll? Vad är "normalt"/vanligt?
2. balen- Är det okej att ha en påse/väska med platta skor i som man kan byta till sen? (Den skulle förvaras i garderoben)
3. balen- MÅSTE man dansa typ vals osv? Eller är det okej att skita i det och dansa vanligt sen när alla blivit fulla?
4. balen- De frågade inte om platser vid bokningen, bör man gå in snabbt och se till att man kan sitta med sin partner och kompisar eller brukar platser vara något fördelade ändå?

5. studenten- Ska man både ta med sig champagne till frukosten och mera alkohol? Vi kmr tydligen göra en massa olika saker i skolan, brukar man dricka där emellan?
6. hur ska man förvara sin alkohol på flaket? :O
7. Är det dumt att ta på sig mössan innan mösspåtagningen? (Den sker runt 10, vill inte vänta så länge)
8. måste man låta alla i klassen skriva i sin mössa? :(

9. mottagning hemma- vill ni föreslå någon mat, traditionellt svenska sommar rätter osv? Har väl en aning, men ingen riktig koll på vad an brukar äta vid just sånt tillfälle.

10. studentfesten- ska man ha sin mössa på?

Oj det blev en hel del frågor, så sätt igång och hjälp en vilsen lilla mig. <3
Asså jag tror att det är väldigt olika hur man gör på balen. Min familj kommer nog komma och uppvakta mig iår och ta några foton! Jag har inte heller löst sko- frågan men min lösning är isåfall att min kompis förälder kommer till stället med ombyte (för vi har utgång efter balen). Ang. dans så tror jag inte det blir obligatoriskt att du måste dansa. Ang. placering så på vår skola har de fixat att tjejerna i klasserna sitter ihop och om killar går tillsammans så hamnar de med tjejerna i klassen.

Tror det är ganska standard att man dricker en massa på morgonen men vissa väljer att inte göra det- du ska trots allt bemöta hela din släkt + ev. vänner på din middag efter utspring ju. Sedan bör du läsa om din kommun har förbjudit alkohol på flaken och skolan för det har de tydligen gjort på min kommun.

Nu räknas jag kanske inte som helt "svensk", men tror många satsar på kalla rätter. Jag kommer både ha varma och kalla rätter hos mig.

Ang studentmössan - klart du får välja vilka som ska skriva på din studentmössa tycker jag, den är ju din... . Sen STUDENTFEST, klart man ska ha mössan på!

Hoppas detta hjälpte dig lite. Är också nyfikna på vad andra säger! :)