Forumet - Behöver _VERKLIGEN_ tips och råd, kanske t.o.m hjälp!

Behöver _VERKLIGEN_ tips och råd, kanske t.o.m hjälp!

395 0 21
Jag funkar inte ihop med mina föräldrar något mer. Jag har inget jobb, bor fortfarande hemma och mår dagligen RIKTIGT JÄVLA DÅLIGT! (nej, självmordstankar är inget alternativ för mig heller.)

Pga mina föräldrar är jag uppkäftig och kaxig och bryr mig bara om mig själv mesta dels. Jag har tappat kontakten med vänner och umgås inte lika mycket med dom som jag gjorde innan.. Jag sitter här hemma framför datorn eller gör slav arbeten åt mina föräldrar (diska, tvätta osv)

Jag har försökt med socialen men de vill inte hjälpa mig för att mina föräldrar kan fortfarande försörja mig(?)

Jobb finns det inga just nu. Jag vill plugga men fortfarande månader kvar innan de börjar och chansen att komma in är ju inte en garanti.


Jag vet ärligt talat inte längre vad jag ska göra. Jag orkar inte mer av denna skit och jag vill inte se fler förhållanden som jag inleder går pajj pga av de förhållanden jag har med mina föräldrar och hem.
Förvirradknug:

Jag har inget jobb, bor fortfarande hemma


Förvirradknug:

gör slav arbeten åt mina föräldrar (diska, tvätta osv)


Om du anser att diskning, tvättning och liknande är slavarbeten så bör du nog inte flytta hemifrån, du låter fruktansvärt oförskämd när du skriver så. Varför skulle du inte sköta sådant när du ändå bara sitter hemma?! Antar, eftersom du ej jobbar/tjänar pengar, att du får bo hemma gratis?

Förvirradknug:

Jobb finns det inga just nu.


[rolleyes]
Antingen så bor du under en sten alt. i en liten by eller så är det där ren bullshit.

Spana också in:

Förvirradknug:

gör slav arbeten åt mina föräldrar (diska, tvätta osv)


Imoon:

Om du anser att diskning, tvättning och liknande är slavarbeten så bör du nog inte flytta hemifrån, du låter fruktansvärt oförskämd när du skriver så. Varför skulle du inte sköta sådant när du ändå bara sitter hemma?!


[y][y][y][y][y] (åh, Imoon, du säger så vettiga saker ibland).
Förvirradknug:

Pga mina föräldrar är jag uppkäftig och kaxig och bryr mig bara om mig själv


Hur kan det vara dina föräldrars fel att du bara bryr dig om dig själv? Har de uppfostrat dig att vara ego? Kan du inte göra något åt det?

Förvirradknug:

hemma framför datorn eller gör slav arbeten åt mina föräldrar (diska, tvätta osv)


Du menar att du hjälper till hemma för att hålla huset rent och måste städa undan dina egna saker?
Du är tjugo år gammal, självklart ska du ta ansvar.
Om det inte är så du menar får du väldigt gärna precisera dig.
Förvirradknug:

Jobb finns det inga just nu. Jag vill plugga men fortfarande månader kvar innan de börjar och chansen att komma in är ju inte en garanti.


Ärligt talat tror jag att alla ungdomar som säger att "det finns inga jobb" bara är bortskämda och tror att de ska få toppjobb utan utbildning. Vill man ha jobb så kan man få det.. t.ex. telefonförsäljare, städare, personlig assistent osv. brukar inte vara så svårt att få jobb som. Vill man så går det, och om det nu inte går så kan man göra praktik på något ställe istället för att sitta hemma. Då är chansen stor att man får jobb efter praktiken.
Nu känner jag att när en tjugoårig kille (obs vuxen) bor hemma och gnäller över att hans mamma tröttnat på att göra allt åt honom, så är inte medlidande det första man som betraktare vill uttrycka. För fan. Jag har diskat och tvättat själv sedan jag var 12, det har på inget sätt skadat mig. Jag TROR att du överlever det också. Det tar ju max 1 h om man är lite effektiv.