Forumet - Behöver vi mer av fredens religion?

Behöver vi mer av fredens religion?

6825 1 50

Spana också in:


mynona: Fred bör hållas för att man tycker fred är positivt av egen åsikt, inte för att man lyder en båbjuden religion vare sig man själv tycker det är rätt eller fel
Ibland kan man tycka att fred är negativt om man känner att ens grupp har tillräckligt med makt för att erövra sig mer resurser och mer makt. Jag tycker att din version kräver ädlare människor än vi i verkligheten är.

Razor:
Ibland kan man tycka att fred är negativt om man känner att ens grupp har tillräckligt med makt för att erövra sig mer resurser och mer makt. Jag tycker att din version kräver ädlare människor än vi i verkligheten är.
Ja, jag talade ju utifrån det idealiska, jag vet att världen inte ser ut så nu. Jag tycker att fred är positivt av egen kraft, och jag är inte en övermänniska. Det är möjligt för alla att tycka så, om världen formas på rätt sätt.

mynona: Ja, jag talade ju utifrån det idealiska, jag vet att världen inte ser ut så nu. Jag tycker att fred är positivt av egen kraft, och jag är inte en övermänniska. Det är möjligt för alla att tycka så, om världen formas på rätt sätt.
Jag vet inte, människor är väldigt olika och jag tror att det alltid kommer finnas de som gillar att kriga och skaffa sig mer makt och resurser.
FRÅGOR OCH SVARHär får du svar på ett antal vanliga frågor som vi får. Naturligtvis är du välkommen att ta kontakt direkt med oss med dina frågor.

Hur mycket bidrag fördelar SST årligen?
Ca 75 miljoner kronor totalt. Av summan är ca 50 miljoner Organisationsbidrag.

OM STATSBIDRAG OCH KYRKAVGIFTSUPPBÖRD
Hur bli ett samfund statsbidragsberättigad?
Trossamfund som önskar få statsbidrag genom SST ansöker hos regeringen.
Det departement som idag ansvar för dessa frågor är Kulturdepartementet
(103 33 Stockholm). länkPDF
Varför får inte Svenska kyrkan statsbidrag genom SST?
Svenska kyrkan får ett indirekt statsbidrag (stöd) av staten genom att Svenska kyrkan inte behöver betala för att staten tar upp kyrkoavgift över skattsedeln. Detta har ett värde på cirka 115 miljoner för Svenska kyrkan. Därtill kommer kyrkoantikvarisk ersättning på 460 miljoner per år.
Hur får ett samfund tillstånd att ta upp kyrkoavgift genom skattsedeln?
På samma sätt som med statsbidrag. Samfundet söker hos regeringen genom att skriva till Socialdepartementet.