Forumet - behövr massa pengr

behövr massa pengr

5354 0 53
behövr en massa pengar eftersom ska köpa 1 katt(lr två[blush][blush]) men behövr massa pengr, har en massa jobb att göra. ska gå ut med sonya på dagarna(farmor tar hand om en hund på dagarna men vet att hon gärna slipper gå på massa promenader, och älskar att gå ut me hundr göre hela tin), diska, städa, kratta och sånt.

men finns det inget mer vis? mamma ska såklart bidra(hon är jättesnäll nu när hon har en pojkvän) med så mycket hon kan men vill ju samla en massa pengar ändå så jag inte pressar henne för då blir hon kanske sådär jätte stressad igen
stereo total:

Har man inte råd ska man inte ha djur. Djur ska ha bra förutsättningar. tänk på att det är liv.


jorå vi har pengar men samtidigt komr hon ju vara min och då äöäre ja som måste betala för henne, alla kan inte få pengar av sina föräldrar bara sådär, lr vill iaf inte be om det, känner mig alltid jättebortskämd som görem upprörda

Spana också in:

BadAssLezbo:

ne fan, gällde för 13-åringar


aw.. trodde det var 12 eftersom en kompis till mig delade ut såna tidningar när hon var i den åldern. men de kanske har höjt åldern [surprised]

hmmm, du gillar attt gå ut med hundar skrev du. sätt upp en lapp, att du går ut med hundar mot betalning, i närmsta affär eller någon annanstans. finns många gamlingar som inte har tid eller ork att gå ut med sina hundar[y]
BadAssLezbo:

jo fast den ja ska skaffa kostar typ väldigt mycke(kanske 8000 höhö) eftersom rasen är allegivänlig och många som köpr den pga d


wow. ok då fattar jag att det var dyrt iaf. vår katt fick vi gratis men hon är bäst ändå

hmm. du kanske kan bli babysitter, eller ta ut andra folks hundar, eller dela ut tidningar/reklam, kanske har nån släkning du kan göra åt för?
Har du tänkt på vad en katt kan kosta i veterinärbesök? Det kan LÄTT bli 10.000kr under ett år om den blir sjuk och du inte har en försäkring. En försäkring kostar 38kr i månaden hos Agria och då är det självrisk upp till 700kr (du måste alltså betala 700kr vid varje veterinärbesök själv) sedan måste du betala 10% av besöket utöver det, resten betalar Agria. Kastrering (nödvändigt om katten ej skall avlas på) och vaccination (MINST EN GÅNG OM ÅRET!!!) måste du betala själv. Kastrering av hankatt kostar ca 500kr och honkatt ca 1500kr, vaccinationer kostar ca 400kr/år.

En säck kattmat kostar ca. 600kr och utöver det så ska katten få annan mat också, typ en bra blötmat och kött (kokat eller rått). Kattsand är också dyrt om man ska ha en bra kattsand!

Tillbehör så som sovplats, klösbräda, leksaker (katter tröttnar fort på sina leksaker så de måste bytas ut ofta) och kattlåda är inte heller speciellt billigt.
Geigerzähler:

Tillbehör så som sovplats, klösbräda, leksaker (katter tröttnar fort på sina leksaker så de måste bytas ut ofta)


Fast det där behöver man ju bara om man bor i lägenhet, och leksaker går att tillverka själv av typ en tråd eller lite papper.

(tror att ts bor så att katterna kan gå ut)
Tycker att man kan få tag i rätt billig kattmat (utöver råttor och småfåglar som katten fångar själv) som katten ändå mår bra av.
Klösbräda är inte nödvändigt om katten kan gå ut ofta.
Det går även att lära katten att säga till när den behöver gå ut och bajsa/kissa, då slipper man kattlåda.(svårt när de är kattungar dock).
Leksaker kan du tillverka själv av papper eller snören.

Det som verkligen kommer kosta är alltså veterinärbesök.