Forumet - Behövs det roligare sätt att söka jobb på?

Behövs det roligare sätt att söka jobb på?

5232 0 7
I Bjuvs kommun ska man göra det roligare för unga att söka jobb! Hur då undrar ni? Jo, genom att skapa ett virtuellt verktyg som utbildar unga i hur man söker jobb - ett slags "jobbsökarkörkort".

Utvecklarna menar att arbetsmarknaden inte ser ut som förr och det gör inte heller företagens rekryteringskanaler. I sociala medier finns massor av forum som är både billiga och träffsäkra.

Åtta av tio jobb är dolda jobb som tillsätt av den osynliga arbetsmarknaden. Jobbkörkortet ska ge möjlighet att komma åt de jobben, säger en av utvecklarna Tanja Parkkila.

En grupp på tolv kreativa ungdomar ska bygga upp en virtuell utbildningsmiljö, en plattform online, som ska vara en slags spelliknande utbildning. Det ska bli som vilket angrybird som helst. Den ska innehålla frågerundor, självtester, inspirationsvideor och branschinblickar. Målgruppen är kommuner och skolor, och prototypen ska vara klar den 17 december. 

Skulle ni vilja spela detta spännande spel? Finns ett behov av detta? 

Behövs det roligare sätt att söka jobb på?

Senast ändrad 19 Nov 2014, 16:26 av Zymba

time: Tycker också det ska finnas bredare möjligheter för arbetsintervjuer. Det finns folk som har så himla svårt med just intervjuer på grund av olika anledningar även om de skulle kunna göra ett superkompetent jobb.
Håller helt med om det, åtminstone vad gäller vissa jobb som kanske inte är så utåtriktade. 

Spana också in:


Zymba:
Håller helt med om det, åtminstone vad gäller vissa jobb som kanske inte är så utåtriktade. 
Jamen precis, det är klart, men det säger väl sig nästan själv. Fast jag hade iochförsig väldigt mycket svårare med sociala situationer innan jag arbetade inom serviceyrken, men det gäller inte alla! Ibland handlar det om övning och ibland handlar det om ett faktiskt fysiskt eller psykiskt hinder. Det finns ju dock så otroligt många jobb där det sociala nästan inte spelar någon som helst roll, men om man inte vågar eller kan gå på en konventionell arbetsintervju så går man ju miste om det också. Ledsen