Forumet - Behövs EU?

Behövs EU?

1138 1 24

Spana också in:


Aaron: Bästa för Sverige  skulle va den 'skandinaviska Unionen' . Fuck EU som dansar efter USA's pipa  politiskt och militärt hela tiden ..Grunden med EU va bra men inte med USA i leken . Faller USA  så gör stor del av EU det också .
Vi är ett EU-kritiskt parti som vill verka för att makten återförs från Bryssel till svenska folket. Vi är öppet inställda till samarbete med andra länder. EU idag handlar enligt vår mening inte längre om ett samarbetsprojekt utan om ett överstatligt organ som allt mer börjar likna en federalistisk stat, en utveckling som vi i Sverigedemokraterna gör allt för att motverka. Vi vill istället särskilt arbeta för att bredda och fördjupa det nordiska samarbetet.
- Sverigedemokraterna

Tumme upp

NiklasW: Vi vill istället särskilt arbeta för att bredda och fördjupa det nordiska samarbetet.
Jag kan sätta mina fingrar på att en nordisk union skulle bli exakt samma byråkratiska skrot och korn som EU är idag. Där av skulle de även bli knähundar för stormakterna som USA, Kina etc.

Jag har även svårt att se hur en nordisk union skulle bildas. Vem skulle vinna mest på och därefter ha starkaste viljan att driva en nordisk förening? De tycks ju vara naivt enligt mig att man endast skulle gå med på att gå ihop federalt endast på ideologiska eller kulturella grunder.