Forumet - Bekräftelsebehov

Bekräftelsebehov

1941 0 33
Jag har alltid varit en ambitiös tjej med höga krav på mig själv. Känner mig helt värdelös om jag inte får MVG på alla prov, om jag ger en komplimang till min kille och inte får någon tillbaka blir jag verkligen jättedeprimerad. Jag ser hela tiden ner på mig själv, tänker jämt "jag är så jävla ful, hur kan han gilla mig? Hur kan någon vilja vara kompis med mig?" osv.

Jag frågar min kille om han vill ses, han säger att såklart han vill det. Så vi träffas. Sen vill jag att han ska fråga mig om vi ska ses, jag vill inte alltid vara den som föreslår att träffas. Men pga att jag är otålig och hela tiden vill vara med honom så blir det jag som frågar.

Jag är så rädd att folk inte ska tycka att jag duger åt dom, jag måste hela tiden framstå som perfekt. Jag är livrädd för att vara för "på" så att min kille ska lämna mig/tröttna på mig. Jag måste få komplimanger från han, annars tror jag att han inte längre gillar mig. Om han inte svarar på sms/msn på ett tag så tänker jag bara "Han vill inte ha mig, han har lessnat, jag visste att jag var för dålig för han, nu är allt förstört *cuttcutt*" Ibland låter jag bli att höra av mig till han för jag är rädd att han ska tycka jag är jobbig. Han säger att han älskar mig, att jag får ringa han precis närsomhelst, att jag är fin m.m. men jag kan bara inte ta åt mig det.

Vill bara stänga av mina känslor, bli iskall och inte släppa in något för jag är så less att hela tiden överreagera.

Vad kan man göra för att dämpa sitt bekräftelsebehov? Jag är desperat efter hjälp..

Spana också in:

Din pojkvän är tillsammans med dig för att han tycker om dig, ja kanske till och med älskar dig. Om han inte tyckte om dig så skulle han inte vara med dig. Hur skulle han kunna bekräfta dig på ett bättre sätt?

Du ger väl inte honom komplimanger bara för att få en tillbaka? Du menar väl vad du säger? Ta åt dig av dom komplimanger du får i stället, dom betyder nog mer än om han skulle vara på slentrian varenda gång han fick en av dig.

Har du någon gång tänkt att en vän inte "duger åt dig" för att han eller hon inte är perfekt? Antagligen inte, och ingen annan har sådana förväntningar på dig heller, det är bara du som har. Du har dålig självkänsla och lägger för stor betydelse i saker som egentligen inte betyder någonting alls. För att må så bra som möjligt borde du jobba med den.
Oväntad:

m han inte tyckte om dig så skulle han inte vara med dig. Hur skulle han kunna bekräfta dig på ett bättre sätt?


Sant ..

Oväntad:

Du ger väl inte honom komplimanger bara för att få en tillbaka? Du menar väl vad du säger?


Jag menar det jag säger, ger han komplimanger så att han ska få veta hur jag känner..


Tack så mycket för svaret[love]
joof:

Känner mig helt värdelös om jag inte får MVG på alla prov


joof:

osv.


joof:

Men pga att jag är otålig och hela tiden vill vara med honom så blir det jag som frågar.


joof:

Jag är så rädd att folk inte ska tycka att jag duger åt dom, jag måste hela tiden framstå som perfekt. Jag är livrädd för att vara för "på" så att min kille ska lämna mig/tröttna på mig.


joof:

Om han inte svarar på sms/msn på ett tag så tänker jag bara "Han vill inte ha mig, han har lessnat, jag visste att jag var för dålig för han, nu är allt förstört *cuttcutt*"


joof:

Ibland låter jag bli att höra av mig till han för jag är rädd att han ska tycka jag är jobbig.


joof:

Han säger att han älskar mig, att jag får ringa han precis närsomhelst, att jag är fin m.m. men jag kan bara inte ta åt mig det.


OMG, jag är likadan..
Fast.. Ibland kan jag få ryck & få värsta bästa sjförtroendet[chocked] & tycka att jag är på gränsen till perfekt och att jag är bra osv osv osv & just därför blir jag fett med depp om någon säger något annat.

Aja, jag tar åt mig av minsta lilla grej[sad]
men.. Aja..
Jag lever med det.
Känns skönt att vara lite känslig ibland.. Det är gull[cute]
detberorpå:

Ibland kan jag få ryck & få värsta bästa sjförtroendet & tycka att jag är på gränsen till perfekt och att jag är bra osv osv osv & just därför blir jag fett med depp om någon säger något annat.


Samma här. När jag är med honom får jag jättebra självförtroende, men när vi är ifrån varandra försvinner det[sad]
joof:

men när vi är ifrån varandra försvinner det


Men om han inte tyckte om dig så skulle han inte vart med dig! Sen ere ju faktiskt så att alla förhållanden tar slut, på olika sätt, förr eller senare så om ni gör slut ska du inte tro att felet sitter på dig :)
Du ska inte ta åt dig..
Jag är sj sådan som brukar sitta och deppa för att någon lyckats få mig att känna mig värdelös.. Men idag märkte jag, faktiskt, att jag bara behöver tänka på allt bra jag har osv :) typ sätt apå musik, prata med någon jag gillar osv så är allt det deppiga över :)
Sen ere faktiskt helt OK att vara ledsen/arg ibland..
[smile]
detberorpå:

Du ska inte ta åt dig..


detberorpå:

Sen ere faktiskt helt OK att vara ledsen/arg ibland..


tack :)<3


jagskalyckas:

Spelar det egentligen någon roll om andra tycker att du är bra, fin etc, när du inte tycker det själv?


Kan inte tycka det själv om ingen annan tycker det.. alltså, det är ju viktigare att jag själv tycker det. Men när det inte går blir det att jag behöver andra som tycker det, annars tycker jag bara ännu sämre om mig själv[sad]
joof:

Kan inte tycka det själv om ingen annan tycker det.. alltså, det är ju viktigare att jag själv tycker det. Men när det inte går blir det att jag behöver andra som tycker det, annars tycker jag bara ännu sämre om mig själv


jo jag förstår vad du menar :( man vet att det viktigaste är vad man själv tycker och tänker om sig själv, men det är inte alls lika lätt att omsätta i praktiken. Men så är ju livet lite av en utmaning också.:)

Ajja, vet iaf precis hur det känns. Man VILL bekräfta sig själv, tycka att man själv är bra osv, men det är klart att man tröttnar på att försöka när det aldrig går..ändå måste man försöka, om och om igen. Man får inte ge upp, för då blir det bara värre. Ja, det blir en ond cirkel helt enkelt, och den måste man komma ur. Fort som fan! (men som sagt, det är svåårt:(

Sen kan andra människor hjälpa en på vägen mot bättre självförtroende. Faktum är att man inte kan klara av det helt på egen hand. Vi är flockdjur och behöver varandra, så är det bara.
Men men..
detberorpå:

:/ det där hjälpte nog inte.. Men aja.. W-e


ditt svar hjälpte :P du skrev "ta inte åt dig" det gör mig peppad att inte göra det.jagskalyckas:

jo jag förstår vad du menar :( man vet att det viktigaste är vad man själv tycker och tänker om sig själv, men det är inte alls lika lätt att omsätta i praktiken.


Precis, jag vill inte känna att jag behöver andras godkännande men det är svårt när självförtroendet ligger på botten. Då lägger man det helt på andra.
detberorpå:

ta inte åt dig av ngn som inte känner dig! & känner man ngn, riktigt mkt, trycker man inte ner den på det sättet som en del gör osv osv


ja precis.. ska försöka att verkligen ta åt mig alla komplimanger jag får och använda dom till min fördel, och förhoppningsvis ska jag också försöka blockera dåliga kommentarer ..