Forumet - Berätta för föräldrar om psykisk ohälsa.

Berätta för föräldrar om psykisk ohälsa.

2647 1 5
Jag har precis tagit ett stort steg och berättade nyss för mamma om min psykiska ohälsa. Har länge velat och funderat över om jag verkligen ska göra det. Men efter att mamma och läraren hade klagat på min frånvaro idag på utvecklingssamtalet så sms'ade jag och skrev att min frånvaro beror på det. 
Lite fjantigt att göra det över sms men jag vågar inte säga det irl pga jag och mamma har ingen bra relation. 
Jag är lite stolt över mig själv ändå. Efter nästan 2 år, så har jag äntligen berättat det. Men det känns ändå som att de blundat för det självklara. 
Det är verkligen en lättnad att ha berättat det. Men jag är ändå orolig över vad de kommer säga. Att jag mår såhär är ju ingens fel så att jag tror de kommer vara stöttande, tror och hoppas. 

Måste bara säga att om du går runt och bär på någonting sånthär, berätta det för dina föräldrar då, jag lovar att det känns mycket bättre än att behöva hantera det hela själv utan stöd.

Spana också in:

Berättade för mamma om min psykiska ohälsa för några månader sedan faktiskt, efter ca 3 år av att ha mått så dåligt. Satt och bölade som en liten bebis, då kom hon och frågade vad det var.. Så gick vi in till mitt rum och jag berättade allt för henne, det var jätte svårt men jag visste att hon skulle förstå. Efter att ha berättat det för henne, och vad det var som påverkade min psykiska ohälsa, långa samtal, så ska vi snart göra något åt det och det känns bra! :)