Aviseringar
Rensa alla

Berlin


Ämnesstartare

Sticker till Berlin i nästa vecka, har fyra dagar att spendera på klubbar, restauranger, museum och i affärer.

Tips på bra ställen mottages tacksamt! :>


   
Citera

Jaam vid Stralauerplatz 35, en liten bit från Ostbahnhof (U-bahn) är asnajs. Ockuperad (numera legitim?) strandtomt invid floden som gjorts om till en beachbar av ett gäng västafrikaner. Skön musik, grillfester och bra stämning.

Dr. Pong vid Eberswalder Strasse 21 (U-bahnstation med samma namn) är en dåligt belyst "pub" vars inredning består av fuktig betong, vikbara stolar, flimrande ljusrör och ett djbås byggt på flaskbackar. Klientelen är väldigt down to earth och avslappnad, sjukt bra på pingis. DJ var trevlig och tog emot låtönskningar med entusiasm.

Någon klubb gick jag aldrig på förutom Café Zapata vid Oranienburger Strasse (U-bahn med samma namn), mörk farlig inredning [shake] och vild musik. Konstutställning på baksidan. Även detta ställe är ett f.d. ockuperat har jag för mig. Men det klubbmässigt har nog Berlin bra mycket bättre ställen att bjuda på än detta.

Dessa tips jag gett är nog ganska populära och lättillgängliga kan jag tänka mig. Dr. Pong är däremot ganska svårt att hitta till eftersom fasaden är så himla anonym.

Tiergarten är given park att hänga och promenera i. Något mysigt café kan jag dessvärre inte tipsa om.

Ett krogområde som är helt okej är i Friedrichschain (populärt kulturellt område) norr om Warschauerstrasse (U-bahn), vid Revaler- och Kopernikusstrasse och in nordösterut. Precis vid Kopernikusstrasse finns även en f.d. ockuperad tåggård som gjorts om till skatehall, men det är bara kuriosa. Kul att skate:a och klättra klättervägg där iallafall.


   
SvaraCitera

mitt favoritställe är den socialistiska kyrkogården, men jag kan ana att våra smaker skiljer sig.


   
SvaraCitera

KØPI!

Crustpunkare och Club Mate och billig öl i källaren och nedskitna toaletter. Rekommenderar om du är punkare, annars inte. Jävla drägg som hänger där. Usch!

Ligger på Köpenicker Straße 137 om du har vägarna förbi.

Image


   
SvaraCitera

Zapata som nasir tipsar om är rätt mysig faktiskt, om än inte sådär "ååh undergroundklubb i Berliiiiin vad hipp jag är". Var på någon sorts jazzklubb där vid något tillfälle, det var fräckt. Skrotkonsten bakom huset är fin också.


   
SvaraCitera

respons:

KØPI!

[n]


   
SvaraCitera

Hittade detta citat på en hemsida:
Om tyskarna verkar lite aggressiva är det bara att ignorera saken. Det är bara deras sätt att vara tror jag. Drick mycket öl och speciellt weissbier om du inte smakat det, kallas veteöl här hemma i Sverige, fantastiskt gott trots att det kan se lite unket ut.

Hahaha... Bara deras sätt att vara.. (?)

Obs: Det där med weissbier är verkligen upp till var och en. Jag anser att vanlig ljus lager är bra mycket godare.


   
SvaraCitera

Rödbull:

[n]

respons:

Usch!


   
SvaraCitera

respons:

Usch!

[smile]


   
SvaraCitera

Du kan åka till Checkpoint charlie och vara turistig.


   
SvaraCitera

Lek kurragömma i judiska monumentet. (mm skändning)


   
SvaraCitera

Ät bratwurst.

Så.


   
SvaraCitera

shoppa på pimkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
missade det när jag var där, ska så fort jag har råd och sällskap åka till berlin igen, jättemysig stad (förutom när man går vilse på kvällen på vampires night och är15 år gammal)


   
SvaraCitera

Jag vill också åka till Berlin.

Har varit på nudiststrand i norra Tyskland.
Det var speciellt..


   
SvaraCitera

älskar berlin [love]

köp bara en resebok om berlin eller nåt i bokia

står ju allt du behöver veta


   
SvaraCitera