Forumet - Berserk

Berserk

1426 0 20
Till att börja med kan jag säga att jag är en nybörjare när det kommer till anime/manga. Jag har inte läst några böcker och har bara sett ett fåtal filmer/serier. Men under den senaste veckan har jag kollat på en animeserie vid namn Berserk. Jag kan lugnt kalla den för ett mästerverk, jag blev helt uppslukad av den och kunde knappt sluta titta. Serien är det bästa som har med anime/manga att göra som jag sett hittills.

Slutet på serien kändes inte direkt som ett definitivt slut, det var så fruktansvärt tragiskt också. Jag har kollat runt lite och har jag förstått rätt så fortsätter storyn i mangaböckerna som serien är baserad på. Såg på Adlibris att det fanns runt 30 volymer [tard]. Frågan är ju då vilken volym man ska börja med, vilken av dem fortsätter där serien slutade? Eller kanske jag borde köpa vol.1 och fortsätta därifrån?

Tacksam för lite rådgivning.

Spana också in:

sylar:

Mangan är annorlunda på alla möjliga sätt gentemot animen, du borde nog läsa den från volym 1. Nackdelen är att det bara kommer ut ett kapitel per månad, det har gjort det sedan början av 90-talet.


Jag läste vol.1 igårkväll faktiskt. Och ja, den var rätt annorlunda.
Runt volym 14. Och läs den för i helvete. Det är helt utan någon som helst tvekan den bästa manga som gjorts.

Mintyp:

GOD BLESS U ALL!


Då har du verkligen missat mycket kan jag ju säga. Mangan är 100 ggr bättre än animen. Och om du tyckte första delen av serien var bra (dvs animen) så kommer du avguda fortsättningen.
Berserk är och kommer förbli den bästa mangan ever!
och jag tycker att den kommer inte alls varje månad? ibland kommer det typ 4st avsnitt direkt och sen ser man inte röken av den på ett halvår och då kommer ett avsnitt och sen ser man inte av den igen på ett halvår och då kommer 7 avsnitt [shake]

så antar att det kommer varje månad bara att alla sidor jag vart inne på är skitsega på uppdates... men men, iaf... läs mangan föer i haelvete! [no-no]
Animen är sådär, Mangan = Legen... wait for it... Dary!