Forumet - Beslagtagen dator

Beslagtagen dator

401 0 11
Om en dator blir beslagtagen av polisen, rensar de datorn innan de lämnar tillbaka den till ägaren?
Jag har gjort slut med mitt ex, men han tror att jag ska ångra mig vilket jag inte kommer. Alltså kommer jag behöva göra slut en gång till, problemet är att min inloggning till mitt instagram konto är sparad på hans dator. Jag har försökt att få bort det, men det är typ permanent. Har bytt lösenord å allt, men allt son behövs är att klicka på ”fortsätt som ****” å så loggas man in.
Vill inte att han ska kapa mitt konto när jag gör slut, därför undrar jag om den rensas innan den lämnas tillbaka..

Spana också in:


Bombiebombie:
Tveksamt, har ett konto med ganska mycket följare. Är en så kallad ”influencer”, ganska medveten om att han kommer förstöra så mycket det bara går för mig. 
Okej. Men verkar jätte konstigt att man kan logga in även fast man har bytt inloggningsuppgifter och att de ligger kvar på hans dator även fast man tar bort det? Låter väldigt väldigt märkligt. Då är det väl bara bita i det sura äpplet och hoppas på att han inte förstör för dig. 
En inledande fråga - varför har datorn blivit beslagtagen? Vad är personen det berör blivit misstänkt för?


Bombiebombie: Om en dator blir beslagtagen av polisen, rensar de datorn innan de lämnar tillbaka den till ägaren?
Nej, polisen "rensar" inga datorer förutsatt att inte datorn använts för brottslig aktivitet.

Bombiebombie: Jag har gjort slut med mitt ex, men han tror att jag ska ångra mig vilket jag inte kommer. Alltså kommer jag behöva göra slut en gång till, problemet är att min inloggning till mitt instagram konto är sparad på hans dator. Jag har försökt att få bort det, men det är typ permanent. Har bytt lösenord å allt, men allt son behövs är att klicka på ”fortsätt som ****” å så loggas man in.
Vill inte att han ska kapa mitt konto när jag gör slut, därför undrar jag om den rensas innan den lämnas tillbaka..
Byt lösenord på DIN dator så är problemet löst.