Forumet - Beslagtagen minderårig på alkohol, kallad förhör m. föräldrar, vad nu?

Beslagtagen minderårig på alkohol, kallad förhör m. föräldrar, vad nu?

4269 0 42
tjabba tjena hallå
för inte så länge sedan blev jag och min polare ertappade på vår alkohol av polisen. efterföljderna av det (i och med att vi är minderåriga) var att dem tog mina uppgifter, ringde mina föräldrar samt tog med alkoholen och sa att dem skulle hälla ut den på stationen.
sedan frågade dem om vem som hade köpt ut åt oss, då svarade jag att det var någon random på stan och att det var ren impuls och om jag såg han på stan igen så skulle jag inte känna igen honom.
men ändå så sa dem att jag, med föräldrarna, kommer bli kallad på förhör och bli förhörd angående den påhittade langarn och det..

Aldrig varit på ett förhör innan så är grymt spänd, nervös och orolig för det. Någon som kanske varit med om samma sak? Kommer föräldrarna på något sätt bli bestraffade? Tro ni att det inte kommer bli av alls? Om det blir, vad kommer dem ställa för slags frågor? o.s.v..

Jag är 17 år alltså inte direkt 12, så dem var inte direkt stränga och strikta utan mer "jaja, vet att ni kommer festa igen, men akta er så att ni inte blir påsatta av killar;)" vi bara ok.... hehe

Vill ha all info ni kan ge angående detta OK SKULLE VARA EVIGT TACKSAM har inte kunnat sova inatt.[confused][confused][confused][confused][cry][confused]

/Kalle

Spana också in:

Hade inte oroat mig om jag var du. Att du som 17-åring dricker är inget som polisen bryr sig om och de har ingen rätt att sätta dig i klistret bara för att du inte outar personen som köpte ut.

Att langa alkohol kan få rätt jobbiga konsekvenser dock så för utköparens skull hade jag bara varit tyst ang det.

Så ah, gissningsvis ställer de först ett gäng formalitetsfrågor om hur du festar, hur du och polarna får tag på alkohol oftast etc. Räcker med att rycka på axlarna bara.

Dina föräldrar riskerar inget, de följer bara med under förhöret för att du är minderårig.
respons:

Att langa alkohol kan få rätt jobbiga konsekvenser dock så för utköparens skull hade jag bara varit tyst ang det.


Ska man ge en väldigt suddig beskrivning på den påhittade langaren eller bara säga att man helt glömt bort langaren helt och hållet, att man kommer inte ihåg någonting?

respons:

Så ah, gissningsvis ställer de först ett gäng formalitetsfrågor om hur du festar, hur du och polarna får tag på alkohol oftast etc. Räcker med att rycka på axlarna bara.


Vet inte riktigt om det är smartast att låtsas vara lite medvetande eller inte alls. Ska man låtsas att man har lite koll vad polarna slyssnar med eller helt enkelt vara helt omedveten? Behöver lite tips hur man ska vara på plats känner jag..hehe[sad]

skönt det där med att föräldrarna inte blir drabbade
svenkalle:

Vet inte riktigt om det är smartast att låtsas vara lite medvetande eller inte alls. Ska man låtsas att man har lite koll vad polarna slyssnar med eller helt enkelt vara helt omedveten? Behöver lite tips hur man ska vara på plats känner jag..hehe


Spelar ingen roll egentligen. Att ljuga i förhör är helt lagligt, men de lär haja vinken snabbare om du bara håller dig till att rycka på axlarna och hålla käft.
antar att jag klarar mig igenom förhöret om dem nu inte är som dem i Beck då äre fan ute med mig[cry][cry][cry]

men hur stor är chansen att det blir ett förhör tror ni? har hört att det ibland inte blir av, kan tänka mig (eller ja snarare hoppas på) att detta är ett sådant fall. då det tydligen var många som blev tagna för det var många ute, det stog om det i tidningen dagen efter.
så, några tankar kring den frågan?[cool]
svenkalle:

Kommer föräldrarna på något sätt bli bestraffade?


nä, det tror jag verkligen inte. De har inga som helst bevis på det är dom som har köpt ut. Det enda som kan hända, tror jag, är att socialen gör en utredning på dem.

Zapetta:

Har de verkligen inte bättre saker för sig??


man kan tycka att de borde ha det..
fick nyss besked om att förhöret äger rum nu på måndag och är så jävla spänd så jag vet inte vad.. Alla tips om vad man ska tänka på och inte nämna under ett förhör skulle kännas jävligt bra just nu. Ta hellre med för mycket information som ses onödig i era ögon än för lite, är tacksam för allt!

Sedan har jag några funderingar kring om polisen kollar meddelandehistoriken på ens mobil eller om det kan hända? För min del är det lugnt, men jag tänkte ta med mig min kompis som var med och köpte, det är ju inte mer än rätt att båda vi sitter och blir förhörda ellerhur? Så lättar det lite på hjärtat att känna att man har någon där som tar över om nervositeten spänner. Men grejen är den att hon smsade med langaren[rolleyes][surprised] och inte allt för diskret, så kanske ska skippa att ta med henne då?
ska vara ärlig på så många håll jag kan, men något jag inte tänker göra är att gola.. utköparen förtjänar det inte.

skulle hemskt gärna vilja ha idéer en bra story att framföra angående den påhittade langaren.. det jag sa på plats var att vi köpte av någon snubbe inte alls långt ifrån systembolagsområdet. om dem frågade om vi ville köpa eller om vi frågade honom nämnde vi inte..... tror jag. sen var det inte en vodka utan 8 starkcider (7,0) och en dooleys. HJÄLP MIG OK AHHHHHHHHHHHHH