Forumet - beslutsångest - hundgymnasium med internat eller stylist?

beslutsångest - hundgymnasium med internat eller stylist?

969 1 12
Har sån himla beslutsångest nu, ska snart ansöka till gymnasiet och kan verkligen inte bestämma mig. Jag har redan gått ettan halvfärdigt två gånger pga sjukskrivning och detta ser jag som min sista chans.

De som jag väljer mellan är hundgymnasium i skåne eller karlstad eller stylist i göteborg. Finns fördelar och nackdelar oavsett men det smartaste hade varit att gå på hund eftersom jag då kommer bo på skolan och lära känna alla. Det verkar vara en sån himla go stämning och så!
Problemet är bara att det är stylist jag helst vill gå, men jag har redan försökt gå i Göteborg och det suger att sitta hemma ensam i lägenheten. För visst lär man känna folk men det är nästan aldrig någon som bor så centralt som jag gör och de flesta åker buss mm. med varandra och ja.. Därför skulle det vara kul att gå på internat.

* Har ni gått på internat? Hur är det i så fall?
* Vad hade ni valt utifrån mina förutsättningar?

Kan tillägga att jag är sjukskriven pga huvudvärk och migrän.
Tacksam för seriösa svar.
Om hundutbildningen egentligen inte intresserar dig och om du inte -på riktigt- kan tänka dig en framtid inom den branchen bör du inte söka dit enbart på grund av internatet.

Gick själv på en skola med internat under gymnasiet, var en hel del som var där mest för att t.ex komma hemmifrån osv. Sänkte kvalitén på utbildningen då vissa elever inte kunde eller ville göra det som utbildningen krävde.

Spana också in:

skulle välja internatet för att det ger en större upplevelse.
fast inte om du är ointresserad av hundar, för vad är då poängen med att gå programmet.


du kommer inte bli stylist av att gå stylistprogrammet och möjligheten att få ett arbete inom den branschen är antagligen lika liten efter som innan du gått det programmet.
Om du är införstådd i detta och istället ser det som ett bra sätt att få utöva ett av dina intressen under skoltid och få betyg i sådant du är bra på så kan du ju välja det ändå.
Miceparade:

Om hundutbildningen egentligen inte intresserar dig och om du inte -på riktigt- kan tänka dig en framtid inom den branchen bör du inte söka dit enbart på grund av internatet.


Alltså jag är inte alls ointresserad av hundar, tvärt om! Håller på mycket med det men det är inte det jag skulle välja nu.. Och jag skulle heller inte välja internatet för att komma hemifrån för jag har en egen lägenhet i göteborg och har bott där i två år, utan det är mer för att det är mer praktiskt.

Artie:

du kommer inte bli stylist av att gå stylistprogrammet och möjligheten att få ett arbete inom den branschen är antagligen lika liten efter som innan du gått det programmet.


Vet inte riktigt om jag håller med, det beror mycket på kontakter, men saken är den att det blir ju en helt annan gemenskap på internatet..

Svårt är det!
aaliicee:

men det är inte det jag skulle välja nu..


Va?

aaliicee:

Och jag skulle heller inte välja internatet för att komma hemifrån för jag har en egen lägenhet i göteborg och har bott där i två år, utan det är mer för att det är mer praktiskt.


Nej jag vet, du nämnde av vilka anledningar du funderar på att välja internatet. Mitt exempel var som sagt -ett exempel-, men poängen kvarstår att de, och kanske du (beroende på hur du känner) sökte till en utbildning av annan anledning än att de faktiskt ville utbilda sig till och skapa sig en karriär på det utbildningen gav.
Blivande_japan:

båda verkar ju rätt kassa om man vill ha ett arbete sen, så det borde inte spela så jättestor roll!


Alla gymnasieutbildningar är kassa om man vill få ett jobb, dock är inte tanken att jobba direkt efter utan jag ska plugga vidare och man blir högskolebehörig av båda utbildningarna.

Jaja, tack för svaren jag fått iaf!
aaliicee:

Alla gymnasieutbildningar är kassa om man vill få ett jobb


nej
men vissa är extra kassa

aaliicee:

dock är inte tanken att jobba direkt efter utan jag ska plugga vidare och man blir högskolebehörig av båda utbildningarna.


att något ger högskolebehörighet betyder ju inte att det automatiskt är bra eller ger behörighet till alla högskoleutbildningar.