Forumet - Beställde kläder från hippieshop.com - Har jag blivit blåst?

Beställde kläder från hippieshop.com - Har jag blivit blåst?

1173 0 21
Jag gjorde det för 10 dagar sen, efter att jag precis beställt stod det på min order status vilket datum jag beställt och det inte hade skickats, alltså ''Nytt''. Nu står det ''Bearbetning'' efter 10 dagar, borde dom inte ha skickat det nu när det står att jag skulle få varorna efter 14 dagar.

Frakten vart skit dyr men jag tyckte ändå att det var värt det eftersom jag hittade några tshirts jag letat efter länge. Jag letade länge efter recensioner på den här webbshopen, jag hittade sedan några där en kille hade skrivit att han hade fått hem grejerna efter ca 5-6 veckor, sen hade hans kontokort blivit hackat på nå vänster också. Två andra hade skrivit att dom aldrig hade fått hem varorna och en fjärde kille skrev att han hade fått en tullavgift + frakt på 900 kronor!!

Någon annan som beställt därfrån? kan jag vara lugn eller har jag blivit blåst? Tillkommer tullavgift och kostar det då så mycket som kanske 500 spänn? [confused]

Spana också in:

internet:

jag köper ganska mycket skräp därifrån men jag har aldrig råkat ut för tull, vad är det som avgör om man blir tullad eller inte?


Ifall de kollar eller inte vid gränsen?

Tycker personligen det är ganska vanligt när inte företaget förfalskar varans värde. Är dessutom något som man bör räkna med oavsett vad eftersom det inte är alltför ballt att råka ut för en överviktig och oväntad räkning.
internet:

är det därför det alltid står "used lps" istället för nya, och att de kostar ca 0 dollar istället för 100


Gissningsvis då jag tror minimibeloppet ligger på 20-30$ för att varan ska vara tullbar och det i vilket fall som helst är bekvämt att varan skrivs ner. Dessutom är ni hipsters rabiata Friedmaniacs och djävlas därmed med tullverket på ideologisk grund. Riktiga sossepatrioter som jag och Retrousb.com skriver upp värdet av princip.