Forumet - Betala för TV

Betala för TV

6936 1 80

Hur har människor det egentligen? Har ni TV? Kanaler? Vad isåfall och vad betalar ni? Kollar ni på datorn? Berätta allt om era TV/kanaler upplevelser och erfarneheter. 

Jag tvingar typ morsan att betala 648 kr i månaden för massa sportkanaler. Måste ha både från viasat och canal digital, det som gör allt så jobbigt. Fattar inte varför allt är så komplicerat. Kan man inte bara säga att man vill ha den, den och den kanalen för typ 10 kr styck? Hade varit så mycket enklare och bättre. 

Senast ändrad 13 Aug 2013, 09:28 av André Vifot Haas

Spana också in:

Kolla igenom vilka kanaler ni har. Vilka kollar ni på och vilka kollar ni inte på. Ring dem som ni har kanalerna ifrån och kolla om ni kan få ett billigare erbjudande på dem kanaler ni faktiskt vill ha. 

Jag ringde åt mamma häromveckan och nu blir det mindre än halva månadsavgiften istället för överpris när vi inte kollar på många kanaler. 


mrman:
TV licens eller vad det heter får man betala separat. 1st per hushåll. Men man kan lika gärna strunta i att anmäla tv innehav så slipper man betala. 
Jag vägrar betala tv-licens bara för att jag äger en tv, kollar inte ens på tv-kanaler. Fick betala cirka 1300:- en gång i våras till tv-licens för att jag la på i luren när de ringde. (ok inte så najs men var upptagen) så skickade de en räkning, betalade ej, fick påminnelse, nekade användning av tv-kanaler och fick till svar "Betala så betalar vi tillbaka" ah visst era kötthuvuden..

aristoteles: Räcker med att du har en mobil, även om den är oförmögen att mottaga tv-sändningar
Har detta trätt i kraft? Är inte det fortfarande "på gång"?
aristoteles: Det är inte nödvändigtvis vad lagen säger utan snarare hur radiotjänst väljer att tolka den
HjärtaBtw, SVT ska vara så opartiskt... fick inte dom kritik för något av deras inslag i något krigsdrabbat land för typ 2-3 år sedan?

aristoteles: Radioavgiften togs bort och bakades in i vanliga skatten om jag inte missminner mig.
Vet inte detta då jag får räkningen kvartalsvis och kommer inte ihåg när jag fick sista. Dessutom betalade man som sjöman halva avgiften, vilket jag inte tror gäller om det blir inbakat i skatten så... hellre avgift då...


Xisco: Ring dem som ni har kanalerna ifrån och kolla om ni kan få ett billigare erbjudande på dem kanaler ni faktiskt vill ha
Tror inte detta funkar för mig då jag inte får någon faktura. Har bara nåt basutbud som jag utgår ifrån är inbakat i hyran.

Hjärta

FruLiten: Jag vägrar betala tv-licens bara för att jag äger en tv, kollar inte ens på tv-kanaler. Fick betala cirka 1300:- en gång i våras till tv-licens för att jag la på i luren när de ringde. (ok inte så najs men var upptagen) så skickade de en räkning, betalade ej, fick påminnelse, nekade användning av tv-kanaler och fick till svar "Betala så betalar vi tillbaka" ah visst era kötthuvuden..
Dom är utpressare, jag tycker inte att man ska betala.

Storchen84: Har detta trätt i kraft? Är inte det fortfarande "på gång"?
Det har trätt i kraft, iaf om man frågar radiotjänst.


mrman: Dom är utpressare, jag tycker inte att man ska betala.
Dom knackade på hos mig och frågade om jag hade tv, dator eller telefon. Jag sa att jag inte har nånting, och då hotade han med att han skulle polisanmäla mig och förstöra mitt liv. Har inte fått någon anmälan ännu.
Det bästa är att bara be dem legitimera sig, då brukar de ge sig av. De legitimerar sig aldrig för då skulle folk söka upp dom där dom bor. 

aldrig betalat för teve, tänker inte göra det heller. Glömmer aldrig när dom skulle få mig till att betala tv-licens för en trasig tv jag råkade ha stående. Kom tillslut överens med dom att jag inte behövde betala. Sen skickar dom jävlarna en räkning likt förbannat, den revs i tusen bitar. Sen dess har dom inte besvärat mig.