Forumet - Betala hemma när man pluggar

Betala hemma när man pluggar

10742 0 77
Hej! Jag undrar vad som är rimligt att betala hemma när man fortfarande går i skolan? Jag går i 3an på gymnasiet och fyller snart 19 Får studiebidrag och underhållstöd direkt till mig och jobbar extra 13 timmar per månad. Sammanlagt har jag cirka 4000kr per månad.

Jag betalar allt själv förutom mat hemma och boendet (vatten el etc...) Vi bor i villa. Alla resor, busskort, kläder räkningar står jag för själv.

Hemma hjälper jag dessutom till med allt, städar, passar min lillasyster (5år) hamtar lämnar på dagis och liknande

Jag har räknat ut att jag ca en tredjedel av månaden bor hos min pojkvän.

Så vad tycker ni är rimligt?[smile]

Spana också in:

inget. såvida dina föräldrar inte lever på socialbidrag, då kan det vara schysst att ge dem hälften av ditt bidrag, såklart. men seriöst sett, det kostar inte så mycket mer att föda en till mun. säg att du kan betala en tredjedel/fjärdedel/hurmånganinuärifamiljendel av vad maten kostar.

När du tagit studenten så är det rimligt att du börjar betala någon slags hyra, men inte innan dess.
becka:

Det jag menar är att jag har fått ett krav hemma att betala och dom har föreslagit 800kr. Vi har ingen dålig ekonomi annars hade jag aldrig tvekat att hjälpa till.


då kontrar du bara med:

Lindblom:

Så länge du går på gymnasiet är dina föräldrar skyldiga att försörja dig, dvs du behöver inte betala dem någonting för mat och boende.


[y]
becka:

fyller snart 19 Få


Lindblom:

Så länge du går på gymnasiet är dina föräldrar skyldiga att försörja dig


när du fyllt 18 är du alltså myndig..
det betyder att alla krav på pengar den som du bor hos ställer måste du följa...
dina föräldrar har ingen skyldighet.
dom kan slänga ut dig på gatan om dom vill det.
respektera kraven dom ställer eller flytta, bara att välja.
becka:

Det jag menar är att jag har fått ett krav hemma att betala och dom har föreslagit 800kr. Vi har ingen dålig ekonomi annars hade jag aldrig tvekat att hjälpa till.


tkr det isf är dåligt, enligt lag ska de försörja dig... nog för att du troligtvis kostar mer än 800 kr i månaden, men ändock!

mina föräldrar hade ALDRIG krävt mig på pengar under tiden jag gick gymnasiet, men nu när jag går på universitetet säger de att jag får ta lån som alla andra, tkr det är ok