Forumet - Betala tv-avgiften?

Betala tv-avgiften?

1632 0 33
Jag har alltid undrat vilka argument som talar om fördelarna med att betala tv-avgiften. Oftast brukar det ju vara så att man bara får höra det negativa som "jag ser ju ändå aldrig på tv", så det skulle vara intressant o höra varför man ändå ska betala den. De flesta länder i Europa har ju ändå en liknande avgift som Sverige.

Spana också in:

Det borde i så fall göras om tycker jag. Folk brukar ju alltid säga att de aldrig tittar på SVT, vilket jag har svårt att tro på. Det måste ju finnas tillfällen då de tittar på SVT och även om det vore så att de inte tittar, så betalar man ju ändå tv-avgiften för att man har en tv-mottagare i hemmet.
noja:

Det borde i så fall göras om tycker jag. Folk brukar ju alltid säga att de aldrig tittar på SVT, vilket jag har svårt att tro på.


Finns många idag som inte har TV hemma alls faktiskt. Eller folk som har TV men endast använder den till att koppla in i datorn eller spela på, som jag.
Blivande_japan:

de behöver ju inte betala ändå så...


Har ett praktexempel på att det faktiskt är fel. När jag fortfarande hängde på Hamsterpaj så brottades en av administratörerna i Tingsrätten mot just Radiotjänst. Han hade en "TV" som datorskärm, den funkade alltså inte som vad man menar med en TV, men eftersom den var stor och hade antennuttag tyckte Radiotjänst att han skulle betala ändå. Han skickade till och med modulen där man kopplar in antennsladden, som han plockat ur "TV:n" till Radiotjänst. Men de skulle fortfarande ha pengar.
Enda anledningen jag kan komma på, det går till p3.

Annars är det alldeles för mycket som talar emot.
Jag kan räkna upp vilka program jag sett på svt de senaste tre månaderna. Det är färre än fem. Jag tänker helt enkelt inte betala tvavgift för det.

Däremot lyssnar jag mycket på radio, speciellt på jobbet och via mobilen. Men det är fortfarande en för stora siffra att betala. Jag skulle inte ha några problem alls att betala för radion på mobilen, om det var en rimlig summa som drogs automatiskt.

Det är lite samma med tvavgiften också. vore det en rimlig siffra som lades på boxerräkningen, visst. Men inte pröjsa boxerabonnemang och tvavgiften.
Som att köpa ett busskort och sen betala extra för att man inte åker på alla bussar.
nellnellnell:

Tycker det här är ett perfekt exempel på varför Tv-licensen antingen bör avskaffas eller göras om till att endast de som tittar på SVTs kanaler ska betala.


mjälte här på UM blev uppringda av en tant som ringde från Radiotjänst, men hon frågade ifall hon kunde återkomma senare, vilket hon sa att hon skulle. Istället kom ett kravbrev.
Buddah:

Finns ett par fall till där dator faktiskt har räckt, så skulle jag inte lita på ;p


Isf har de inte följt lagen kring vad som defineras som TV-mottagare. Den går såhär:

"2 § En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål. Lag (2006:798)."