Forumet - Betyg i åk.6

Betyg i åk.6

695 1 20
Jag går i 6.an nu och ska få betyg till vintern. Jag tycker att detta är en jättepress. Det är det säkert för alla när man ska få betyg första gången. Det spelar nog ingen roll hur gammal man är. Men det har ju ändå varit mycket diskussioner runt detta att man ska betyg redan i 6:an. Vad tycker du om detta. Är det rätt, fel. Ska man få det senare, tidigare?

Tycker du att det är rätt att man ska få betyg i 6:an?

Spana också in:

vera00:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


tycker det är bra att man presenteras för systemet tidigt, så att de mer viktiga betygen i senare ålder inte är obekant prestationsmässigt.

å andra sidan tycker jag ej att betyg, eller någon form av bedömningsskala, skall appliceras på alla ämnen. svenska, till exempel, bör ej graderas.
vera00:

Varför inte?


för att svenskan, vårt språk, är vår primära sätt att uttrycka oss och låta vår individualism sprudla, och om sedan alla skall formas in i skolverkets bedömning av vad som är bra svenska, jämte ofta traditionsbehandlande lärare, så försvinner detta.
bör vara ett arbete kring att utveckla personens personliga stil mer, med några grunder kring hur man kan bli förstådd om man vill det.
isola:

fast det är ju mycket fokus på rättstavning och grammatiska regler, vilket behövs. språket är ju trots allt till för att andra ska förstå.


bullshit. jag har inte haft en lektion i grammatik och rättstavning sedan åttan.
om somliga medsvenskar ej förstår min svenska allena på grund av dess ovanlighet, så är dessa ej berättigade till innehållet.
mopsen:

för att svenskan, vårt språk, är vår primära sätt att uttrycka oss och låta vår individualism sprudla, och om sedan alla skall formas in i skolverkets bedömning av vad som är bra svenska, jämte ofta traditionsbehandlande lärare, så försvinner detta.bör vara ett arbete kring att utveckla personens personliga stil mer, med några grunder kring hur man kan bli förstådd om man vill det.


Men när jag gick i ettan så visste jag inte hur man böjde verb. Jag gjorde alltid fel på det. Om vi inte hade haft uppgifter så skulle ju lärarna inte märkt detta?