Forumet - betyg och sånt.

betyg och sånt.

382 0 20
Jag går första terminen i 8:an, alltså är det dags för mina första betyg till julen vilket jag är väldigt skraj för. Jag kommer inte alls få bra betyg! Jag skolkar ibland, då jag är sjukt trött.. som jag får ångest för. Har nog mer frånvaro än närvaro denna terminen. Jag känner liksom inte att det är någon ide att kämpa för jag vet vad jag vill här i livet men samtidigt vill jag komma in på ett gymnasie sedan (även om alla linjer är ointressanta!). Hur ska jag göra för att fixa betygen? Har inget som pushar mig. Min klass är sjuk i huvudet, det har jag alltid tyckt, och det finns verkligen ingen intressant linje jag vill gå sen. Så känns inte som jag har något att kämpa för.
Sedan har jag stora matteproblem.
HELVETE MED DETTA ALLTSÅ!!
jag går också i åttan, det är sjukt svårt ibland. Men idag känner jag faktiskt sjukt mycket empati för alla som har det jobbigt eftersom jag hade en sjukt svår vecka allting gick fucked up. MEN SEDAN fick jag alla rätt på ett läxför och allt löste sig igen. SÅ JAG KAN PEPPA DIG :D
jack0w:

även om alla linjer är ointressanta!).


Jag tänkte också så ett tag, hade ingen aning om vad jag ville gå. Men gå in på Gymnasieguidens hemsida, där har de tagit med alla linjer i Sverige och det finns ju mer än man trodde, jag visste t.ex inte att man kunde gå en stylinglinje förrän sista veckan i nian - och då var det för sent att söka dit iaf.

jack0w:

Hur ska jag göra för att fixa betygen?


Gå i skolan, koncentrera dig på lektionerna, gör läxorna.

jack0w:

Sedan har jag stora matteproblem.


Jag var verkligen sämst på matte förut men nu när jag börjat vara i skolan ofta och gör det jag ska göra, pluggar massor mm så har jag iaf G nu tror jag. Eller, det går bra iallafall, märkt att det inte är så svårt. Så koncentrera dig på lektionerna och gör det du ska så kommer du lära dig.

Spana också in:

Vad vill du göra i framtiden? Försök att bli intresserad av något, då är det roligare och enklare att plugga. Och om det nu inte finns ngt du vill göra får du helt enkelt inse fakta. Plugga - komma in på gymnasiet - skaffa jobb/studera vidare eller bli arbetslös och ångra att du inte tog ditt förnuft till fånga när du var yngre. Det är inte så mkt att välja på.

Försök skaffa lite inspiration. Alla har en hjärna, det är inget fel på dig bara för att du har svårt för matte. Anledningen till att du har problem är ju att du inte går på lektionerna och pluggar givetvis. Du kan också och det är verkligen inte för sent, men verkligen på tiden att du sättwer igång.
När jag gick i åttan hade jag också panik, pluggade som fan och fick ångest om jag inte fick mvg på allt. Men nu går jag i nian och allt är tvärt om, jag orkar inte göra läxorna och inte plugga inför prov. Fattar inte vad som har hänt :s Jag behöver nog också någon som puschar en..

För att fixa betygen, börja gå på lektionerna. Om man bara går på dom så har man redan ett g, men smöra det gjorde jag (a)
jack0w:

Jag går första terminen i 8:an, alltså är det dags för mina första betyg till julen vilket jag är väldigt skraj för.


Se de första betygen som en lärdom, något som talar om för dig vad du måste bli bättre i.

Att du ens reflekterar över sådant här tycker jag tyder på en samvetsmässig mognad - du har dåligt samvete för att inte få tillräckligt bra betyg och bara det är en bedrift i sig.

Mitt råd är att du går och talar med din klassföreståndare eller någon annan lärare som du känner förtroende för, berätta hur du känner och berätta om din oro. Jag tror, eller, jag vet, att visar man bara sitt engagemang och sin goda vilja brukar man få stor hjälp på vägen också.

[smile]
Haha, det kommer ordna sig. Jag var helt fail i 8:an. Hade ett VG och det var i engelska. Jag frågade kompisar efter ords förståelse och var helt dum allmänt. Var kaxig mot lärarna och hängde med helt fel personer.

Tills när det närmade sig jul. Det hände något konstigt i mig. Jag blev helt plöstligt bra och tog till mig alla ord jag hörde, var vetgirig och lyssnade mycket på lektionerna. Sen blev jag bland de som fick högst betyg. Och fick helt högst betyg i svenska, och jag går absolut inte i någon wanna be klass 9 A. Men jag går ju i 9:an så vi får se hur det hela går.

Förstår faktiskt inte hur vi ska hjälpa dig när du skolkar? Du har ju inte ens ett intresse för det. Och att behöva någon som "pushar" dig, är som att säga att du inte kan stå på egna ben. Du gör det här för dig själv, du säger ju själv att du vill gå på en gymnasie-linje. Kämpa för det då. Du vill bli något, kämpa för det då. Men det är inte försent, så mycket vet jag i alla fall[bigsmile].