Forumet - Bi, men pappa homofob

Bi, men pappa homofob

508 0 28
Jag är en tretton årig bisexuell tjej, jag försöker komma ut o.s.v. Jag har berättat för min mamma och några vänner men jag vill berätta för min pappa ,men grejen är att han e homofob, och jag tror att han inte kommer älska mig på samma sätt om han får reda på det. Jag kan inte dölja halva min sexualitet för honom, vad ska jag göra?

Spana också in:

Självklart vet du bättre än alla andra här ifall du är bi eller inte.

Om det är viktigt för dig, så berätta för honom i alla fall. Han kanske blir chockad, arg, ledsen eller säger som en del andra här; "det går nog över". Han kanske till och med tar det bra? Många har lätt för att uttala homofobiska åsikter, men när det väl kommer till kritan så kanske det inte spelar så stor roll i alla fall. Du får ta hans reaktion som den är, men han lär komma över sina negativa känslor efter ett tag. Du ska absolut inte tillåta att han behandlar dig illa på grund av din sexualitet. Då får du säga ifrån, och kanske prata med din mamma.

Annars kan du bara låta bli att berätta, i alla fall om det inte blir aktuellt att presentera en flickvän eller så.

Jag hade en kompis som var jätterädd för att komma ut som flata, eftersom hon trodde att hennes pappa skulle ta det väldigt dåligt. Han sa bara ungefär "all kärlek är bra kärlek och behövs i den här världen" och accepterade det fullt ut.

Lycka till!
är du säker på din sak så berätta när du känner dig redo.
visst, han kanske kommer ha en första reaktion som inte befinner sig bland de topp bästa men sedan kan han faktiskt ha denna reaktionen.
det kanske blir tungt i början men blir troligen ngt han vänjer sig vid eftersom du fortfarande är samma person, dock med nästan helt annan läggning.
samtidigt måste du respektera att även din far har en åsikt, dock ska du inte låta honom behandla dig illa, vilket Ovä[email protected] nämnde tidigare.