Forumet - Bil nu eller vänta

Bil nu eller vänta

2613 2 5
Jag är strax 15 år gammal och kan inte sluta längta efter 16-årsdagen då jag får börja övningsköra bil. Jag tittar runt på tradera och blocket och har nu hittat en skitsnygg bil, för endast 20 papp. Det är då jag funderar på om jag ska köpa den nu och kanske meka lite med den tills att jag får börja köra den. Vill bara få lite tips om detta skulle vara en bra idé, eller om jag skall vänta tills jag börjar närma mig 16-årsdagen. Kostar det att ha en bil i sin ägo (med t.ex. skatt och liknande) även om den ej används? Tack på förhand.

Inga kommentarer

Senast ändrad 5 Nov 2014, 15:52 av André Vifot Haas
Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det beror väl lite på VAR du bor!?? Bor du mitt inne i en storstad så skulle jag definitivt INTE rekommendera dig att köpa bil redan nu. Bor du däremot på landet eller i vart fall så att du kan parka bilen var du vill utan att få parkeringsböter... typ ex om du har eget garage... så kan väl ett bilköp fungera. 

Värdeminskningen på en 20K kronor bil är ju dessutom obefintlig.

MEN - en bil åldras även om den inte körs. Eller snarare - en bil åldras nästan mer av att INTE köras.

För övrigt... ett fordon som är avställt behöver man varken betala skatt eller försäkring på förutsatt att den står parkad på egenägd mark. Det enda man måste betala är registerhållningsavgiften på 65 kronor per år. Är bilen dessutom äldre än 30 år är den skattebefriad!

Om du undrar... ja, jag har både bil och MC.  Cool
Om du tänkt ha den att övningsköra med och sedan ha den i din ägo efter att du tagit körkort, varför inte? Tror t.o.m att du kan ha uppkörningen med den bilen.

Ja, den kostar att ha även om den inte använd, så länge den inte är avställd. Är den avställd får du rent lagligt inte köra den. Tror dessutom att man måste ha försäkring även om den är avställd.

Om det är ganska lång tid kvar tills du fyller år, vänta ett tag till. Brukar alltid finnas någorlunda "bra" bilar runt den summan.

Spana också in:

Det låter inte så ekonomiskt nä. Du får ju dessutom ej ingå några avtal etc.