Forumet - Bilharzios?

Bilharzios?

988 0 61
Hej! Det är så att jag en natt urinerade på ett täcke som jag sedan lät ligga på golvet ett tag (några månader för att vara korrekt). Jag vet inte varför jag gjorde det, irrelevant.

Men saken är den att igår så skulle jag ta täcket för att tvätta den men så upptäckte jag att de fanns insekter, larver osv. Äckligt! Men så rörde jag även på täcket och fick vatten på mig, jag fick alltså kontakt med vatten + urin.

De sägs det är vad som krävs för att bli smittad. Nu har jag fått några utslag som kommer och går bort fort. Det känns även som att något rör sig i min hud hela tiden [shake]

Info: Snäckfeber (även kallat schistosomiasis och bilharzios) är en parasitsjukdom som orsakas av en del arter i sugmasksläktet Schistosoma. Hos människan lever maskarna, beroende på arten, antingen i tarmkanalen eller i de blodkärl som försörjer urinvägarna. Symptomen för snäckfeber är feber och blodig diarré (om man drabbats av de tarmlevande maskarna) eller blodig urin (om man infekterats av de urinvägslevande maskarna). Njur- och leverskador följer ofta de redan nämnda symptomen.

Spana också in:

sötnos:

Gå till doktorn.
Är det mer akut än så, åk till akuten.
Här får du sällan bra eller ens seriösa svar.


Ja, det ska jag. Jag får värsta paniken här! Min mamma säger att det är ingenting. Men vad jag har läst så kan man få cancer eller även dö av den här smittan [chocked]
Netherlick:

Ja men jag menar hur fan attackerade det dig. och va beredd har säkra tips om ensak


jag drog upp täcket på badkaret (den innehöll då kiss, parasiter (?) insekter osv). Äckligt som fan! Jag börja dra upp vattnet och höll i täcket med urin då fick jag urin på händerna och sen så fick jag vanligt vatten (de säger att du blir infekterad på de sättet).
Anura:

(de säger att du blir infekterad på de sättet).


Om man badar i det, ja. Stod på en Afrikansk sida om sjukdomen och dom säger att det går att få bort med "Prazikvantel"(Stod att det används till hästar här i Sverige, men ska tydligen vara effektivt. I Afrika får dom det i vanligt badvatten, så jag antar att det är därför vi inte använder den medicinen på människor)

Btw elr det kanske för att det finns en bättre medicin[confused]