Forumet - Billigt, bra webbhotell?

Billigt, bra webbhotell?

569 0 12
Tänkte höra om någon har koll på billigt, bra webbhotell?
Gärna svenskt sådant (d.v.s. registrerat i Sverige och servrar i Sverige)

Eller i alla fall europeiskt.

Ska ha support för MySQL, PHP och gärna JSP och ASP.

Har hört en del dåligt om One.com dock, som jag har funderat på ett tag, men det verkar vara ett gissel att säga upp avtalet med det, ska tydligen skicka snigelpost, och många säger sig inte ha fått sina abonnemang avslutade ändå... och konton som stängs av hipp som happ. Någon som har några erfarenheter?

Spana också in:

KID_IS_BACK:

Levonline är billiga och verkar vara rätt bra.


90 kronor per månad är inte billigt i min värld...
Gärna under 500 kr/år för att det skall passa min plånbok, inklusive .se-domän då i det priset, såklart.

KID_IS_BACK:

Ska de inte ha stöd för stenyxor flintpilspetsar och COBOL också när du ändå håller på?


Gärna! [y] *ironi*

aroon:

annat billigt alternativ till one kanske:

http://www.surftown.se/


Har faktiskt använt Surftown förut, men de har blivit lite dyrare sedan dess...
Dessutom har de inte obegränsad trafik.
minutz3:

90 kronor per månad är inte billigt i min värld...
Gärna under 500 kr/år för att det skall passa min plånbok, inklusive .se-domän då i det priset, såklart.


En .se-domän går på 150 spänn årligen. Det innebär att du letar efter en host som erbjuder en bra tjänst för 30 kronor i månaden. Ska du inte ha obegränsad trafik, gratis telefonsupport 24/7, obegränsat antal databaser, minst fem shellkonton och en egen dedikerad server också för det priset?

Seriöst, är du inte beredd att lägga ens en hundring i månaden går det inte att besvara din fråga; det finns inget som erbjuder de tjänster du efterfrågar på ett bra sätt till sånt pris.

Det enda jag kan rekommendera i sådana fall är 000webhost.com, som erbjuder en OK tjänst helt gratis. 100 gig bandbredd i månaden, MySQL 5, PHP 5 och inga påtvingade annonser.

På minussidan så har de ganska dålig responstid, åtminstone till Sverige, databasservrar som blir överbelastade och vägrar acceptera anslutningar nån gång i veckan, samt en ful ovana att tappa bort ens filer lite då och då. Det är den typen av tjänst du får för <50 kronor i månaden.
KID_IS_BACK:

Varningslampa. Ett seriöst webbhotell låtsas inte att de erbjuder fri trafik för tolv kronor i månaden.


Japp, du har rätt. Slängde en sökning och hittade följande:

"13. Du blir avstängd rakt av bara om B-One känner för det
B-One påstår att de har "fri trafik". Ett av de vanligaste klagomålen mot B-One är emellertid just att B-One stänger av användare som de tycker har för mycket trafik till sina webbplatser....etc"

Källa: http://bossew.1go.dk/b-one.htm#13

minutz3:

och konton som stängs av hipp som happ. Någon som har några erfarenheter?


Jag ska inte rekommendera något om de gör så. Servrarna deras är för övrigt inte i Sverige vad jag vet. Däremot så har jag personligen haft ett konto där sedan 2003 och för mig så har det fungerat bra med one.com. Utifrån mina krav alltså. Har gjort några hemsidor med 40-50 unika besökare dagligen tidigare.

Saken är dock att jag kanske inte hade 500 unika besökare per dag. Därför så har jag väl kanske klarat mig då [rolleyes]
Nu tramsar du och du vet om det.

För alla som är oinsatta:

PHP körs på Apache-servrar, ASP körs på Windows IIS-servrar - de tycker inte om att prata med varandra. JSP kostar skjortan, är något som i princip bara större företag använder och vill ha Apache Tomcat, JSP och PHP kan man alltså få både och - men det är dyrt. Med tanke på vad minutz3 tidigare skrivit om sina studier och vad han sysslar med är detta något som han definitivt är medveten om, eller själv lätt som en plätt tagit reda på med en googlesökning.

Tråden kan te sig helt och hållet seriös för någon som inte är det minsta insatt - men vet man något över huvud taget om vad webhotell kostar är minutz krav absurda. Därför är tråden låst.