Forumet - Billigt och bra webbhotell

Billigt och bra webbhotell

521 0 17

Spana också in:

Hampie:

Tycker jag inte. Man får vad man betalar för


Mja, Svenska hosts är över lag väldigt väldigt dyra. För det priset kan du ju få en VPS som du kan köra alla de möjliga tjänster på..

Själv hostar jag småsidor via Storbritannien för typ ~10 dollar om året. 500GB trans/10GB space/yada-yada per månad
stentuff:

Mja, Svenska hosts är över lag väldigt väldigt dyra. För det priset kan du ju få en VPS som du kan köra alla de möjliga tjänster på..


Desto fler kunder du har, desto billigare kan du erbjuda din service för. Man får alltid mängdrabatt när man köper saker, även serverar och licenser för virtualiseringsmotorer. Frågan är även hur bra supporten är på 10 dollar per år-webhotell.
Hampie:

Desto fler kunder du har, desto billigare kan du erbjuda din service för


Inte nödvändigtvis.

Hampie:

Man får alltid mängdrabatt när man köper saker, även serverar och licenser för virtualiseringsmotorer


Nej det skulle jag inte vilja påstå, åtminstone inte här i Sverige. Att köra colo eller dedikerad här finns inte på kartan då det är så grisigt dyrt gentemot övriga Europa.Hampie:

Frågan är även hur bra supporten är på 10 dollar per år-webhotell.


020-nummer, mail/chatt/skype 24/7 [smile]
stentuff:

Vad hade ni betalat för en Svensk variant utav dropbox.se?


Ingenting extra jämfört med att ha datacenter i Tyskland eller USA. Så det beror helt på villkor och teknisk lösning. Skulle du t.ex. tillhandahålla en sjysst Linux-klient (vilket Dropbox gör, men t.ex. Sparkleshare har en äcklig Java-klient [cry]), kryptering av allt material jag laddar upp (så att inte ens du kan ha tillgång till det), enkel publik utdelning, stort utrymme, taggning utav individuella filer för lättare kategorisering, o.s.v. så kanske jag skulle kunna tänka mig att slänga en 50-lapp på dig. [wink] Fast i dagsläget skulle jag nog inte det ändå, för gratis Dropbox täcker mina behov.
Åtta:

Fast i dagsläget skulle jag nog inte det ändå, för gratis Dropbox täcker mina behov.


Jo, jag jobbar på att utveckla en uppladdningstjänst som är snarlik dropbox. Den stora skillnaden blir att den är Svensk*, den är billigare samt att det möjligen kommer att bli aktuellt med CDN för slutanvändare beroende på nyttjad trafikmängd.

Tanken är iaf att användaren betalar en smärre summa, får cirkus gurkus 10-15GB att ladda upp vad de vill, antingen genom www eller via programvara för win/lin/telefon (dock bara i tankestadiet än). All din data är säker och krypterad så att även om någon mot flrmodan SKULLE få tag i den så är den värdelös. Datan backas upp offsite varje dag antingen mot en liten summa eller gratis, får ta och kika på omkostnader för det isf.

* Den kommer alltså att vara hostad i Sverige/Skandinavien för bästa möjliga peering.